Moto Guzzi V9 en Aprilia Racing Factory Works-programma

02 RSV4 R-FW 193 4ffa2  Header MG Aprilia 8b429

Wereldprimeurs voor Moto Guzzi V9 en Aprilia Racing Factory Works-programma op EICMA in Milaan
  • Nieuwe Stornello- en Racer-uitvoeringen voor Moto Guzzi V7 II
  • Productieversie Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress in de spotlights
  • Subtiele wijzigingen voor Aprilia RSV4

Breda, 17 november 2015 – Moto Guzzi pakt vandaag op de EICMA in Milaan groots uit. Wereldprimeurs zijn er voor de Moto Guzzi V9 en Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress. Daarnaast introduceert het merk met de 'eagle' stijlvolle nieuwe uitvoeringen op basis van de V7 II en aanvullende Garage personalisatie-opties. Aprilia zet in Milaan de toon met het indrukwekkende 'track-only' Aprilia Racing Factory Works-programma, en presenteert tevens de RSV4 in 2016-trim.

Koppelsterk: Moto Guzzi V9
Met de nieuwe V9 breidt Moto Guzzi het aanbod custom café racers aan de bovenkant verder uit. Vertrouwend op de sterke eigenschappen van de V7 versterkt de Moto Guzzi V9 de customervaring nog meer dankzij onder andere een zwaardere, koppelsterke 850cc V-twin. Het blok levert 62 Nm aan trekkracht bij slechts 3.000 tpm, waarmee de V-twin ook vanuit lage toeren direct goed oppakt. Moto Guzzi lanceert de V9 in twee uitvoeringen: de klassieke V9 Roamer en de modernere, meer op sportiviteit geënte V9 Bobber. Standaard vertrouwen beide uitvoeringen ondermeer op ABS, een instelbare tractiecontrole, een startonderbreker, een USB-poort en een nieuw instrumentarium. De Moto Guzzi V9 wordt vanaf begin 2016 leverbaar in de Benelux.

Flying Fortress: van concept naar productie
Een tweede noviteit van Moto Guzzi op de EICMA is de Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress. Op basis van het studiemodel van een jaar geleden, met de California 1400cc als uitgangspunt, voegt Moto Guzzi hiermee een zogenaamde 'bagger' toe aan het modelprogramma van de California. De MGX-21 Flying Fortress heeft de spectaculaire looks van het studiemodel grotendeels behouden, met twee solide zijkoffers en een indrukwekkend 21 inch groot voorwiel, dat beschermd wordt door een uit koolstofvezel opgetrokken voorspatbord. Andere onderscheidene elementen zijn tal van koolstofvezelaccenten en een overcompleet instrumentarium inclusief een entertainmentsysteem. De Flying Fortress wordt aangedreven door de grootste V-twin ooit in Europa geproduceerd: een 1400cc met meer dan 120 Newtonmeter aan koppel vanuit lage toeren in combinatie met cardanaandrijving. De Moto Guzzi MGX-21 Flying Fortress arriveert later in 2016 in ons land bij de officiële dealers.

Stornello en Racer voor V7 II
Moto Guzzi breidt de bestaande V7 II-serie uit met twee nieuwe specials: de V7 II Stornello en de V7 II Racer. De Stornello is een echte 'factory special' en is gestoeld op de scrambler-roots van het merk met de 'eagle' uit Mandello del Lario. De V7 II Stornello is vooral te herkennen aan de robuuste offroad looks, met forse noppenbanden, een Arrow-uitlaat en aluminium accenten. De Moto Guzzi V7 II Racer heeft voor 2016 een aantrekkelijke nieuwe styling gekregen, waarbij veel glanzende accenten nu gesatineerd zijn uitgevoerd, waaronder de kenmerkende tank van de Racer.

Aprilia Racing Factory Works: racetechnologie nu voor iedereen bereikbaar
Hét nieuws bij Aprilia op de EICMA-stand is het Aprilia Racing 'Factory Works' programma. Aprilia Racing, de racedivisie van het merk uit Noale, maakt met dit programma racetechnologie nu voor iedereen bereikbaar, met de nadruk op maximale, ultieme prestaties. De 'track only' Factory Works-machines worden in lijn met de Superstock- en Superbike-reglementen ontwikkeld en hebben de Aprilia RSV4 RR als technische basis. Het vermogen van de diverse uitvoeringen passeert daarbij de magische grens van 230 pk. Op basis van persoonlijke voorkeuren zijn tal van chassis-, elektronische en motorische aanpassingen mogelijk. Op de show in Milaan presenteert Aprilia de RSV4 R-FW 'Misano' als pionier van het Factory Works-programma, wat tevens de basisuitvoering voor de W-SBK-serie is.

RSV4 2016: tot in detail verfijnd
Ander nieuws van Aprilia op de EICMA is de RSV4 die voor 2016 tot in detail is fijngeslepen. Opvallende kenmerken zijn onder andere de nieuwe Superpole-kleurstelling, een nieuwe en effectievere achterwielophanging en het V4-MP multimediaplatform – met onder andere een serieus telemetriesysteem – dat nu deel uitmaakt van de standaarduitrusting. De vernieuwde Aprilia RSV4 is per heden te bestellen en staat vanaf eind november bij de officiële Aprilia-dealers.

 

 


Moto Guzzi V9 Roamer 34dx bianco 193 73c95trans 1x102 RSV4 R-FW 193 4ffa2trans 1x104 RSV4 R-FW 193 48d65
Flying Fortress 193 53609trans 1x1Moto Guzzi V7II Stornello 34postdx 11 19 47c60trans 1x1rsv4rf 34dx 193 0f239

Laatst aangepast op woensdag, 18 november 2015 22:18
Log in om reacties te plaatsen