Item gefilterd op datum: juni 2018

Jorge Lorenzo zag rood en ziet het nog steeds rood met Ducati.

Er is geen woede, omdat hij luidkeels verkondigde tegen iedereen die het wilde horen, dat hij graag het avontuur met de Reds had willen voortzetten doch het is helaas te laat...

Lorenzo: "mijn wens was om bij Ducati verder te gaan en af ​​te maken met wat ik begon!" Met zijn twee opeenvolgende zeges in Mugello en Catalonië voelt hij zich nu sterk. De Majorkaan maakt nu van de gelegenheid gebruik om zijn imago wat op te frissen, het was de laatste maanden in verval geraakt. Hij promootte na de race in Barcelona één van zijn sponsors, merkbrillenfabrikant "Skull Rider". In een interview zei hij, enigszins ironisch: "Ducati heeft de beslissing genomen om niet verder te gaan en deze beslissing moet worden gerespecteerd. Voor mijzelf wilde ik doorgaan met wat ik was begonnen, maar dat was niet mogelijk. Zodra ik het gevoel kreeg dat ze me wilden vervangen, ben ik van mijn kant zelf op zoek gegaan naar een andere optie." Conclusie: "ik zal niets meer zeggen over mijn volgende bestemming. Ik heb nog steeds veel te maken en werk te doen met Ducati die op mij heeft geïnvesteerd. Vandaag heb ik alleen dat in gedachten, slagen met Ducati!”

Gepubliceerd in Sport

Het WorldSBK trekt naar het legendarische Laguna Seca in Californië voor ronde 8.

Het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap is halfweg het seizoen, en, heeft tot dusver zes verschillende winnaars uit zeven verschillende ritten gezien. De show must go on waar het circus in WeatherTech Raceway Laguna Seca gaat brullen. Laguna Seca ligt in de prachtige heuvels van Californië, op een steenworp afstand van het kustplaatsje Monterey. Het is het favoriete circuit van vele coureurs, maar niet voor angsthazen. Terwijl rijders naar beneden vlammen in de hoge snelheidsbocht, is het allemaal ernst of om te spelen, toch moeilijk te zeggen wie er eerst bovenaan tevoorschijn komt. We willen dat je klaar bent voor de Amerikaanse strijd.

Ontegensprekelijk is de grote favoriet voor de GEICO US ronde de kampioenschapsleider Jonathan Rea. Hij is in een  zeldzame situatie, waardoor hij op zoek is naar terugvechtbaarheid na een lastige race en twee time-out’s. Met zijn eerste nul-score van het seizoen, trekt de Noord-Ier naar Laguna Seca in de hoop zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten voor de zomerpauze begint. Hier in Californië kan Rea kijken of hij zijn conto in puntenstand vol kan aandikken, zijn totaal aantal overwinningen blijft groeien voorbij de record brekende 60.

Ondanks een vastberaden Rea, zal Chaz Davies de man zijn met een missie op een circuit waar hij berucht om is. Hij kwam terug van een paar moeilijke races met zijn Panigale R, waar hij en zijn team moeite hadden om een ​​oplossing voor hun set-up problemen te vinden. Davies kon zijn vastberadenheid tonen om een ​​podiumplaats te behalen in race twee in Brno. Laguna Seca is in het verleden een goed circuit geweest voor de Welsh rijder, hij heeft meer  overwinningen dan wie ook op de grid (drie) en de meeste ervaring uit zijn tijd in de Amerikaanse kampioenschappen. Voor de Amerikaanse fans zullen alle ogen gericht zijn op Jake Gagne en PJ Jacobsen zich voorbereidend op hun thuiskomst rond het verbluffende lint van 3,6 kilometer lang asfalt. Voor Gagne keert hij terug naar de scène van zijn debuut WorldSBK-race, terwijl Jacobsen zich voorbereidt op zijn SBK®-debuut rond Laguna Seca. Gagne heeft tot nu toe één testseizoen gehad om kennis te maken met de CBR1000RR Fireblade SP2 machine, maar meer dan de helft van zijn races in de punten zal hem ongetwijfeld motivatie geven voor een groot weekend. Voor Jacobsen keert hij voor het eerst in zeven seizoenen terug naar Laguna, dus dat voordeel zal hij niet hebben. Desondanks zal de atmosfeer en steun van de Amerikaanse drukte hem ongetwijfeld een boost geven om zijn Honda-machine te blijven verbeteren.

Eén team dat vol vertrouwen naar Californië gaat, is het officiële Official WorldSBK-team van Pata, gezien het duo Michael van der Mark en Alex Lowes drie van de laatste vier zeges in WorldSBK binnen hebben gehaald. Om dit seizoen de aap van hun rug te krijgen, vangt het duo het weekend met een frisse blik aan. Voor van der Mark was Laguna in het verleden een moeilijke uitdaging, een beste afwerking was de vierde plaats in 2016, maar met het hervonden vertrouwen in de YZF-R1 zal zijn tempo interessant zijn om te volgen. Aan de andere kant van de box  heeft Lowes twee topzessen gehad van acht wedstrijden op het circuit, en gezien zijn verbeterd ritme zal hij ongetwijfeld hopen hierop verder te bouwen. Kunnen ze met hun glimlach geëtste gezichten van hun debuutoverwinningen, Laguna ze dan op dezelfde manier achterlaten?

Gepubliceerd in Sport

Met een derde opeenvolgende derde plaats dit seizoen voor de 'The Doctor' steviger N°2 in het kampioenschap.

Valentino Rossi pakte zijn derde opeenvolgende derde plaats in de Gran Premi Monster Energy de Catalunya van zondag om de tweede plaats in het Wereldkampioenschap te behouden. Rossi die vanaf P7 op de grid startte kwam  goed weg om op de vijfde plaats in bocht 1 in te sturen. Aan het einde van de eerste ronde was 'The Doctor' vierde. Nadat het team van Andrea Dovizioso in de 9de ronde moest toezien hoe de Italiaan de controle van zijn GP18 verloor, kwam Rossi zich toen als derde door. Maar ‘Vale’ kon noch Jorge Lorenzo noch Marc Marquez enigszins benaderen en passeerde de lijn als eenzame derde. Niettemin was de negenvoudig wereldkampioen tevreden over zijn tempo, wetende dat de Ducati’s en Marquez moeilijk bij te halen zouden zijn. "Na de training zag ik dat de twee Ducati's en ook Marquez een beetje sneller waren dan ik, en ik stond erg dicht bij de tweede groep," verklaarde Rossi, die op zondagochtend toegaf iets te hebben gevonden met de fiets, wat betekende dat hij ietsje sneller was in de race. "Maar vanmorgen verbeterden we de setting samen met mijn team waarna ik beter kon draaien, kon ik een beetje sneller gaan. Ik was niet zo ver, maar helaas het was niet genoeg, tot Dovi een fout maakte en ik op het podium klom."

Als je terugspoelt naar vorig jaar deze tijd, sloot Rossi de race af op P9. Dit betekend het positief gevoel dit jaar van  de Italiaan, en hij versterkt zijn positie in het kampioenschap tegenover de achterblijvers. "Ik ben blij omdat ik vorig jaar op dit circuit veel worstelde met allerlei, het was een ramp, maar vandaag kon ik het tempo tot de laatste ronde goed bijhouden. Het zijn ook belangrijke punten voor het kampioenschap omdat we een klein voordeel nemen voor de tweede plaats en we moeten zo doorgaan."

Het TT Assen Circuit volgende halte op de kalender, die een jaar na Rossi en de Yamaha een race in de hoogste klasse  voor het laatst heeft gewonnen. Slecht nieuws voor beide partijen zou men kunnen zeggen, maar het biedt de perfecte gelegenheid voor de 39-jarige Valentino om opnieuw op de bovenste trede van het podium te staan.

"Het is geen goed nieuws voor ons, want het is lang geleden sinds mijn laatste overwinning, maar ook voor Yamaha, dus we moeten werken. Aan de andere kant is Assen een fantastische baan en meestal zijn we daar behoorlijk concurrerend. Maar je weet maar nooit, je moet het controleren wanneer je daar bent."

Gepubliceerd in Sport

Een belangrijke tweede plaats na de Catalaanse GP voor Marquez, die zijn voorsprong in het WK vergroot.

Twee crashes en het missen van een automatische Q2-plaats stonden niet in het scenario van Marc Marquez tijdens de Gran Premi Monster Energy de Cataluyna. De Spanjaard herstelde zich vanzelfsprekend om zich op zaterdag als tweede te kwalificeren en als tweede te finishen in de race op zondag. Dat betekent dat hij met een voorsprong van 27 punten van huis weggaat.

Marquez maakte een uitstekende start maar liet het na om in bocht één de leiding te pakken. Maar de regerend wereldkampioen vond het moeilijk om snel de juiste temperatuur te krijgen in de hardere compound voorband waarvoor hij koos. Het zorgde voor enige moeilijke eerste rondjes. "Ik concentreerde me echt op de start omdat ik voor harde banden koos en toen, in de eerste ronde, was het moeilijk om wat temperatuur te krijgen," beschreef de #93, die de uiteindelijke de toekomstige winnaar Jorge Lorenzo (Ducati Team) niet lang achter zich kon houden. "En ik was zo geconcentreerd bij de start dat ik de eerste ronde leidde. Ik was erg traag omdat ik gewoon probeerde de juiste temperatuur te vinden, dus ik wachtte tot Jorge me zou inhalen. Hij kwam me voorbij op het eerste rempunt bij bocht 1, maar toen waren mijn banden amper klaar en kon ik hem gedurende vijf of zes ronden alleen maar  volgen."

Na de valpartij in Mugello met een time-out, wist Marquez dat het van vitaal belang was om goed te scoren in Barcelona en geeft hij toe dat hij "een beetje minder" heeft gereden om de 24 ronden tellende race op zondag af te ronden. "Vandaag dacht ik misschien een beetje meer na, vergeleken met andere races en misschien reed ik een beetje minder hard. Ik heb natuurlijk een paar ronden gepusht, maar toen probeerde ik mijn grenzen te vinden en ze niet te overstijgen," legde het nummer 93 uit. "Ik zag veel gele vlaggen en crashes tijdens de race en dit was iets dat mijn vertrouwen kostte. Maar we hebben vandaag 20 punten gescoord, ik denk dat dit verdiend is omdat Jorge sterker was, Valentino was ook erg sterk, maar we waren in staat om het voordeel in het kampioenschap te vergroten en dat is het belangrijkste."

Gepubliceerd in Sport

In Oschersleben werden de Endurance WK proef verreden

Achtergrond kampioenschap: het FIM Endurance World Championship is het officiële wereldkampioenschap uithoudingsraces voor motorfietsen. Met iconische races als Le Mans en de Bol D’Or, maar ook Suzuka (Japan, het thuisfront van enkele grote constructeurs) waar de inzet groot is. Een startveld van meer dan 60 teams per jaar strijdt er om de titel van wereldkampioen in de EWC en Stock (een meer gerestricteerde) klasse. Tussen de teams met fabrieksondersteuning strijdt MototechEWC als 100% Belgisch team mee met een Yamaha R1 2018. 

Voorafgaand aan de race: al vanaf de vrije trainingen en de kwalificaties van woensdag tot en met vrijdag bleek dat het niveau in Oschersleben bijzonder hoog lag. Weinig gelegenheidsteams aan de start en dus tekenden vooral de goed getrainde en tot de tanden gewapende racestallen present. Niet minder dan 36 teams van elk 3 rijders willen in eerste instantie finishen en als het even kan een podium meepikken. Met een hele week temperaturen van 30°C en asfalttemperaturen bij de 60°C zijn de omstandigheden voor mens en machine op z’n minst beproevend te noemen.

Met een nieuwe achter brug en weinig historische data over het circuit was het zoeken naar een goede afstelling. Vorig jaar viel het team al snel uit met problemen aan de Honda CBR1000RR, met de nieuwe Yamaha R1 is het op elk circuit vanaf nul opbouwen. De kwalificaties verliepen zoals we het bij MototechEWC wel vaker zien. Focus op de afstelling voor de race en de motoren sparen tijdens de kwalificaties. Dat resulteerde in een 29e plaats na Q1 en met plaatsen 16, 26 en 27 in Q2 klom het team naar een 27e startplaats op de grid voor zaterdag. Bram Lambrechts zette daarbij de sterke tijden neer en ook Marty Debruyne en Arnaud De Kimpe wisten enkele snelle coureurs achter zich te houden. 

De race: net als in Le Mans was het Marty Debruyne die de start voor zijn rekening nam. Al in zijn eerste stint kreeg Marty, twee safety-car procedures te verwerken door valpartijen van andere deelnemers. Eén van die crashes  veroorzaakte zelfs een fikse bermbrand. Nadien nam Bram Lambrechts het stuur over. Dankzij snelle tijden en wat pech bij andere teams kon hij naar de 18e plaats rijden. Bram verraste het team met een sneller dan voorziene pitstop. Zijn tempo had de 24 liter benzine er snel doorgejaagd. Arnaud De Kimpe sprong als volgende in het zadel en wist de 18e positie goed vast te houden. Na 5 uren racen en een pak perfect verlopen wissels kon Bram even beslag leggen op de 15e plaats en de daaropvolgende tijd wisselt het met Marty en Arnaud steeds af tussen plaats 17/18/19. 

De laatste uren werden nog bijzonder spannend en zowel vermoeidheid van mens en machine als (over)moed wogen iets te zwaar op enkele concurrenten. Mechanische pech en valpartijen vielen hen nog ten beurt, terwijl het Mototech team zeer constant bleef presteren. Meer nog, in het laatste uur ging Bram nog enkele nieuwe persoonlijke sector- en ronde-records neerzetten, én hij wist nog een voorligger te verschalken. Apetrots zagen teammanagers David Drieghe en Stefaan Philips de R1 na een loodzware 8 uur race, strategie zetten en nagelbijten aan de zijde van winnaar FCC TSR Honda over de streep komen in 16e positie.  Een 16e positie algemeen en 10e in de EWC klasse zijn schitterend. Bovendien is MototechEWC het derde Dunlop ondersteunde team (van de 15). Maar liefst 9 van de 36 teams haalden het einde van de uithoudingsslag niet. Wat het MototechEWC voor de derde opeenvolgende keer lukte (en dat op een respectabele plaats), onderstreept dat het team zijn organisatie onder controle heeft, dat de coureurs zich heel bewust zijn van hun taak en dat de Yamaha R1 een droommotor is om deze zware beproeving goed te doorstaan. 

Gepubliceerd in Sport

Dovizioso en Lorenzo zijn in Barcelona met de hoop dat ze Mugello kunnen over doen... net zoals de Catalaanse GP van vorig jaar.

Jorge Lorenzo en teamgenoot Andrea Dovizioso behaalden een historische prestatie voor Ducati in Mugello en claimden de eerste 1-2 finish van de Bologna-fabriek op het circuit. Nu gaat het duo naar de “Gran Premi Monster Energy de Catalunya” met de hoop er een herhaling van te maken. Lorenzo was op zijn Desmosedici GP18 onaantastbaar in Toscane, de Spanjaard is zeker dat hij opnieuw kan vechten voor de overwinning in de Catalaanse GP, een baan waar hij vorig jaar als vierde eindigde. "De overwinning op Mugello bevestigde alles waar we sinds het begin van het seizoen in hebben geloofd en dat heb ik steeds weer gezegd: we waren niet zo heel ver weg om competitief en zegevierend te zijn," verklaarde Lorenzo, die vier overwinningen behaalde in de laatste acht jaar in Catalunya.

Gepubliceerd in Sport

De tweede rit van de IDM Superbike 1000 seizoen in Oschersleben was een feest voor BMW.

Voor 12.500 toeschouwers stonden na de eerste race alleen coureurs van het Duitse motormerk op het podium. Na de tweede race, dankzij de Italiaanse Lorenzo Lanzi kwam een ​​Yamaha-rijder tussenbeide. Maar kruiste in geen geval het pad van de dubbele winnaar Ilya Mikhalchik (Alpha Racing van Zon-BMW). De hevige gevechten trokken ook een tv-team naar de baan. De IDM Superbike 1000 was het hoogtepunt van het Wereldbeker-programma en de fans stonden  achter hun favorieten. "Het succes heeft op korte termijn ertoe bijgedragen dat sinds de start van het seizoen tot nu toe vier van de vijf merkpartners in de IDM Superbike 1000 een podiumplaats konden vieren: BMW, Honda, Suzuki en Yamaha. Alleen Kawasaki ontbreekt nog," zegt Matthias Schröter van het IDM-promotor Motor Presse Stuttgart en voegt eraan toe: "er is al een mondelinge overeenkomst die we volgend jaar zullen starten op de Duitse Speedweek 2019 met nog meer IDM voorbeelden."

Superbike coureur Ilya Mikhalchik leverde een onberispelijke prestatie in de hoogste motorfiets wegrace klasse van Duitsland in de Motorsport Arena. Hij nam twee start-finishoverwinningen en nam duidelijk de leiding in het algemeen klassement. Dit deelde hij nog na de seizoenopener met Bastien Mackels (Wilbers-BMW). Zowel de Oekraïner als de Belg arriveerden op hetzelfde punt in Oschersleben. Mikhalchik finishte beide races met meer dan drie seconden voor op de rest. Na de eerste race klommen Mackels en Mikhalchik's teamgenoot Julian Puffe op het podium. Het was de totale BMW-triomf. Na de tweede wedstrijd was Mackels opnieuw aan het feest. Alleen Lorenzo Lanzi (Yamaha MGM) stond tussenbeide.

De snelste Honda rijder blijft Jan Halbich (Holzhauer Racing Production) op de vierde plaats. Daarachter volgt de eerste Suzuki: Dominic Schmitter (HPC Power) uit Zwitserland heeft hier de man uit Leipzig Toni Finsterbusch (Mayer Suzuki) vervangen. De Kawasaki-factie met Lucy Glöckner (Kawasaki Schnock Team Motorex) en Mathieu Gines (Weber Motos) had het zwaar in Oschersleben. Het duo had gekozen voor een dubbele start met de IDM Superbike 1000 en het Endurance World Championship.

Het volgende IDM-evenement vindt plaats van 6 tot 8 juli 2018 op het Circuit Zolder in België.

Gepubliceerd in Sport

De ongelooflijke Peter Hickman verslaat Dean Harrison in de laatste ronde en wint de Senior TT.

In een indrukwekkende ronde aan een gemiddelde van 135.452m/h of, 217.98 uur! Gekke gekko Peter Hickman, triomfeert op de Senior TT met een ronde record aan een gemiddelde van 135.452 mph!

De recordeditie van een Senior TT die nog steeds in de geschiedenis van het motorracen zal blijven. Peter Hickman triomfeert in de hoofdrace van de 2018 van de Isle of Man Tourist Trophy. Op het hoogtepunt van een spannend en fenomenaal duel,  het geluid van de ‘Mountain Course’ van Dean Harrison, tijdens de 6 ronden meerdere malen in staat zijn eigen record te overtreffen op de Isle of Man TT. Vergeleken wat 8” seconden betekenen bij de aanvang van de laatste ronde om de winnaar van Race 2 TT Supersport te worden. Ook hier lukte het 'Hickey' terug, hij loste het op met een laatste... legendarische 16 minuten, 42 seconden en 778 milliseconden, allemaal aan 135.452 mijl gemiddeld, of omgerekend 217,98 km/h.

De langverwachte "135" is geslaagd met Hickman, de afgelopen dagen winnaar van de Superstock, heeft hier een reserve gehouden voor de laatste ronde. Wanneer je 1”09 moet goedmaken heb je hier ballen nodig, eerst onderging hij een voordeel van Dean Harrison (Silicone Techniek Kawasaki) om door te kunnen trekken tot de tussenpunt bungalow. De BSB protagonist werd gerapporteerd op 834 duizendsten in zijn voordelig. De resterende kilometers van de berg af deed de rest met Peter Hickman, bij de controles van de BMW S1000RR die uitstekend voorbereid was door Smiths Racing, werd winnaar van de Senior TT met slechts 2"061 op Dean Harrison.

Een Senior TT epos met twee grote matadors, de auteurs etaleerden prestaties in een ondenkbare race. Wat een paar  edities geleden nog een ongeloof leek kwam hier naar boven, te beginnen met een laatste ronde die al een  geschiedenis op zijn eigen is: 135.452 mph staat op naam van Hickman, 134.918 voor Harrison. Conor Cummins, eindigde als derde op de Padgett Honda, 1'42 wat een kloof met de overwinnaar, maar voldoende om vooruit te blijven op Michael Dunlop. Dunlop kwam op onverklaarbare wijze niet in het stuk voor, hij was nooit concurrerend in de Senior TT, en Josh Brookes werd prachtig vijfde met de officiële Norton.

Gepubliceerd in Sport

Het glorieuze merk van Varese keert terug naar het Wereldkampioenschap in 2019, beginnend bij de Moto2.

Giovanni Castiglioni ZEGT: "het zal een opwindende uitdaging zijn." De terugkeer van het merk MV Agusta in de competities is één van de meest geanticipeerde veranderingen van het volgende seizoen in de Moto2-categorie, samen met de verandering van de motoren leverancier: van de viercilinder Honda zal het nu een Triumph zijn.

Hoe en waarom MV Agusta in de Moto2 eigenlijk, de middenklasse van de MotoGP vertegenwoordigt zowel een uitdaging als een kans voor Casa Varesina. Giovanni Castiglioni, president van MV Agusta, vertelt wat de redenen waren voor de keuze om deel te nemen aan dit nieuwe sportavontuur, hij bevestigt de sterke samenwerking met Giovanni Cuzari en het Forward Team, zonder een droom te verbergen: de mogelijkheid om in de toekomst een volle  MV Moto2 te zien.

Wat overtuigde je ervan dat de tijd rijp was voor je terugkeer naar het wereldkampioenschap?

"Toen we het Yakhnich Motorsport-team, dat onze fietsen in de World Supersport aan het runnen was overnamen, waren we van plan om terug de uitdaging aan te gaan. Vervolgens, na een herpositionering van het bedrijf, dat besloot om alle menselijke en financiële middelen te concentreren op de productie, werd het idee verlaten. Ongeveer een jaar geleden begonnen we met Giovanni Cuzari te praten over het deelnemen van MV aan de Moto2. Wij geloven dat de benadering van MV Agusta, die wordt geleverd met zijn eigen knowhow en zijn eigen geschiedenis, ook het imago van de tussenklasse van het WK goedmaakt: de categorie moet ook een technologische uitdaging, die de kennis en vaardigheden tussen verschillende bevestigen. Anders riskeert u het merk met één merk te vervagen.”

Wat voor soort relatie heb je met Team Forward?

“Het wordt een partnerschap: we zorgen voor de ontwikkeling, het ontwerp en de studie van de motorfiets, daarna het aan het team om dit project met eigen middelen uit te voeren. Teammanagement en trackontwikkeling worden beheerd door Forward. Persoonlijk denk ik dat Team Forward een van de meest georganiseerde teams in het wereldkampioenschap is, aan de top van de MotoGP.”

Wat vind je van de technische nieuwigheid van de categorie: de overgang van de viercilinder Honda naar de driecilinder Triumph?

"Een terugkeer kon alleen op deze basis plaatsvinden. We hebben heel veel ervaring op het gebied van de drie cilinder ontwikkeld: we waren de enigen die een niet-Japanse fiets in de buurt van de Supersport-titel brachten. Toen Cuzari ons het idee presenteerde om samen dit avontuur te beleven, zeiden we: "ja, we kunnen altijd een terugkeer bedenken, met deze voorstellen. Onze F3 is een sportmachine waarvan bewezen is dat deze zeer positieve eigenschappen heeft, hij heeft een race hart, daarbij heeft de Triumph-motor voor de Moto2 heeft een vergelijkbare lay-out als de onze. We voelden dat we de juiste ervaring en de nodige vaardigheden hadden en we concentreerden ons op haalbaarheidsstudies voor het project. Het doel was om een ​​raceframe te maken die ons vertegenwoordigde, om vervolgens te worden afgeleverd bij een team dat de leiding nam om het te laten groeien.”

 

Zal het in alle opzichten een MV Agusta zijn?

"Team Forward is het enige team dat met de officiële MV Agusta-fiets zal racen. De fiets is volledig door ons onderzoekscentrum CRC ontworpen, het zal voor de eerste keer op schema liggen tijdens de officiële tests, in juli. Op papier is het een prachtig project, vooral omdat het volledig met onze filosofie is geboren. Het heeft ons DNA,  met een kevlarframe, platen en een uitstekende gewichtsverdeling. Gezien het concurrentieniveau van het Moto2-kampioenschap, voorzie ik in elk geval een geweldig ontwikkelingswerk van het team, maar dit jaar beginnen ze allemaal een beetje 'nieuw'. Het element dat ons onderscheidt, is dat wij het eerste bedrijf zijn dat een Moto2 idee  doet ontstaan ​​naar massaproductie. In de zin dat dit medium echt begint vanuit het hart van de MV-ervaring. In de praktijk is dit de maximale race-expressie van de productiecapaciteit van MV en omgekeerd. Dit raceprototype zal in de toekomst het startpunt zijn voor een hypothetische F3 "Moto2" voorbeeld.”

Wat zijn je verwachtingen?

"Deze terugkeer motiveert ons, maar we verbergen de moeilijkheden niet. Ik geloof dat niemand ‘geleerd’ wordt geboren, vooral in een moeilijke categorie zoals Moto2. Ik denk in ieder geval dat we het goed kunnen doen. Om dit te bereiken, moeten we eerst het team voorzien van een fiets die op het juiste niveau is, dan moeten ze hard werken om het resultaat te vinden."

Door Massimiliano Garavin, vertaling WvL

Gepubliceerd in Sport

Donderdag 7 juni 2018 14:57 GMT werd de updates van de WorldSBK ballanceringregels bekendgemaakt.

Te beginnen met de WorldSSP300-klasse die ook voor de Tsjechische ronde een update heeft ontvangen. De FIM en Dorna hebben wijzigingen aangekondigd in het ballanceringsreglement in de categorie MOTUL FIM Superbike WK, te beginnen met het evenement van dit weekend in Brno. Na ontvangst van de analyses van de relatieve prestaties van de machines, wordt de maximale RPM als volgt gewijzigd voor het evenement in Brno:

- De maximale toerentallimiet voor BMW, Honda en MV Agusta zal met 250 tpm mogen stijgen.

- Er zijn geen wijzigingen voor de andere fabrikanten.

De relatieve prestaties zullen verder worden geanalyseerd na elke derde ronde (behalve na ronde 12). De FIM en Dorna hebben ook de ballancering- en gewichtsverordeningen in het FIM Supersport 300 WK bijgewerkt. Uitgaande van Brno, zal het gecombineerde gewicht van fiets en rijder (in volledige uitrusting) worden overwogen. Het minimale gecombineerde gewicht voor elke fiets is als volgt: 205 kg voor Yamaha, 208 kg voor KTM en 215 kg voor Honda en Kawasaki.

Meer informatie over de reglementen van de FIM Superbike, Supersport en Supersport 300 2018 vindt u op http://www.fim-live.com/

Gepubliceerd in Sport
Pagina 1 van 83

Laatste Nieuws

K2 User