Item gefilterd op datum: februari 2018

Afgelopen weekend waren Loris en zijn team Yamaha Kallio Racing op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera.

Zij maakten de laatste Europese tests voor hun vertrek naar Australië. Deze bleken zeer positief te zijn, Loris kon het opnemen op een gelijk speelveld met toprijders uit de categorieën Mondial Moto2 en British Superbike. Een voorproefje van het aankomende seizoen ... Met een racesimulatie kon hij al zijn knowhow demonstreren, waardoor de leiders gedwongen werden hun uitlaten constant te controleren. Het technische team waardeerde zijn intelligentie en volwassenheid tijdens deze demonstratie, evenals al het werk gedaan tijdens dit weekend.

Iedereen is het erover eens dat hij dit seizoen zeer goede verwachtingen kan koesteren. De volgende tests vinden plaats op Philips Island in Australië een paar dagen voor de opening van het seizoen dat van 23 tot 25 februari 2018 op hetzelfde circuit zal plaatsvinden.

We maken van de gelegenheid gebruik om hun twee nieuwe partners te bedanken: The Bihr Company en Bell Helmets.

Gepubliceerd in Sport

Bij het afsluiten van de 1ste tests in Sepang vertelde Xavier het volgende:

we zijn blij met de evolutie over de 3 dagen. We eindigen met een goede tijd van 2,00.7 en met veel meer ervaring en vertrouwen voor de toekomst. Nu wordt het terug hard werken achter de schermen.”

De Brusselaar #10 heeft alle vertrouwen in zijn team. Voor de volgende officiële tests is het wachten tot 16 februari in Thailand, ondertussen is er nog een hoop werk.

Gepubliceerd in Sport

Na Marc Fissette is het nu de beurt aan een andere legende van de Belgische motorsport om zijn helm aan de haak te hangen.

De twee hebben onze ogen jarenlang verwend met prachtige duels. Sébastien was vorig jaar nog zijn tweede IRRC titel.

Nu kan Cerveny eindelijk mijn #45 overnemen, maar het is met pijn in mijn hart dat ik een punt zeg achter mijn racecarrière. Het team Herpigny en ikzelf hebben de nodige budgetten niet bijeen kunnen krijgen om alles te doen zoals het hoort.” vertelde ons de voormalige GP coureur Sébastien Le Grelle. “Ik dank mijn partners en supporters die me hebben bijgestaan om gedurende deze vele jaren mijn passie te realiseren. Dank aan het team Herpigny voor zijn grote professionaliteit gedurende deze vele seizoenen, bedankt voor al die jaren.”

Zij zullen een serieuze leegte nalaten die twee, maar de Belgische racesport heeft nog zoveel goede coureurs die ons in de toekomst zullen verblijden.

Gepubliceerd in Sport

Tweevoudig IRRC Superbike kampioenschapsrijder en toonaangevende Nederlandse wegrenner Johan Fredriks is de volgende rijder die deelneemt aan Road Racing News, een uitdaging van tien vragen.

1: wat is je favoriete Roadrace meeting?

Voor mij zou dat Frohburg zijn om meerdere redenen. Afgezien van het feit dat ik van deze baan hou met zijn hoge snelheden en vloeiende bochten, ik heb veel goede herinneringen in Frohburg. Ik rijd er elk jaar sinds 2006 en de laatste 4 jaar was ik bijna altijd mee vooraan. Deze baan past me goed, maar, ik hou ook van de sfeer, de toeschouwers en de organisatie. Het is ook de laatste race van het seizoen, het heeft iets extra speciaals. Natuurlijk zijn alle andere IRRC evenementen op hun eigen manier ook bijzonder. Imatra omdat het zo exotisch is, Hengelo omdat het mijn hometrack is en vanwege de uitstekende organisatie, Chimay vanwege de lay-out en Horice zowel vanwege de lay-out als toeschouwers.”

2: je favoriete racefiets?

Ik denk dat de 500cc tweetakt de ultieme racefietsen zijn. Ik had het geluk er een paar te hebben mogen met spelen. Vorig jaar nam ik bijvoorbeeld deel aan een klassieke race in Chimay op een 500 Konig uit 1972. Het geluid, de karakteristieken, het is gewoon geweldig. Ik reed vorig jaar ook in een demo-race op de Honda 500 3-cilinder en de Suzuki RG500 uit de jaren 80. Met betrekking tot de moderne fietsen, heb ik de ZX10R (Kawasaki) duidelijk erg goed gevonden, ik denk dat het de snelste stockbike is qua paardenkracht, het is ook een zeer stabiele fiets en biedt goede mechanische grip. Het enige nadeel is dat hij moeilijker te besturen is in vergelijking met bijvoorbeeld een BMW S1000RR. Iedereen kan heel snel op een S1000RR gaan, maar zodra je de klik hebt met de ZX10R, kun je net zo snel of zelfs sneller zijn. In die zin is het een echte racefiets.”

3: wat is het beste aspect van de wegrace?

Ik denk dat de sfeer, zowel op als naast het circuit, een groot avontuur is. Je gaat naar plaatsen waar je nooit heen zou gaan, je komt in contact met mensen met wie je nooit in contact zou komen, en op de fiets ervaar je dingen die je nooit zou ervaren met iets anders. Het is dus een combinatie van meerdere buitengewone dingen die het zo speciaal maken.”

4: TT, North West 200 of Ulster Grand Prix?

Ik heb alleen ervaring met North West 200, dus ik kan de andere gebeurtenissen niet echt beoordelen. Ik vond de N-W200 erg leuk, ik heb ook gehoord dat het het grootste of een van de grootste sportevenementen in Ierland is en ik kan me voorstellen dat dit waar is. De eerste paar ronden waren eigenlijk behoorlijk angstaanjagend op de 1000, je kunt het niet vergelijken met een andere vorm van racen. Ik leerde snel en wist uiteindelijk goede resultaten te boeken. Ik kan me voorstellen dat de TT van een ander niveau is, omdat de baan veel langer is, omdat het evenement 2 weken duurt, vanwege de geschiedenis en traditie en omdat het de meest epische van alle wegraces moet zijn.”

5: je meest gerespecteerde rivaal?

Didier Grams. Omdat hij een goede rijder en een jager is op het circuit, maar ook omdat hij een hele toffe gozer is.

Hij weet heel goed wat echt sportiviteit betekent en ik bewonder dat hij al zo lang op een heel goed niveau rijdt.

6: je beste wegrace moment tot nu toe?

Er zijn zoveel goede wegraces waar ik was. Ik vond de gevechten die ik kende in Frohburg, met Michael Dunlop, Michael Rutter en andere jongens met dezelfde status erg goed. Maar het winnen van de race op het natte Hengelo met een voorsprong van 13 seconden op de voormalige Moto GP rijder Sebastien Le Grelle was tevens een geweldige ervaring.”

7: is er een plaats of land in de wereld waar je een wegrace zou willen zien?

“Ja, ik denk dat Vila Real in noord Portugal een geweldige plek zou zijn. Ik heb beelden van races uit de jaren tachtig gezien, ik denk dat het sensationeel zou zijn om daar vandaag een wegwedstrijd te rijden.”

8: wie is jouw wegraceheld?

“Alle wegracers zijn helden, maar ik denk dat ik het meeste respect heb voor Michael Rutter. Hij lijkt een zeer intelligente rijder, die het liefst snel gaat rijden op basis van rijvaardigheden in plaats van risico's te nemen. Het feit dat hij zo lang aan de top van deze game blijft en op zoveel verschillende circuits en in veel disciplines deelgenomen is opmerkelijk.”

9: Supersport of Superbike?

“Superbike, want een Superbike is zeer snel en heeft een ongelofelijke brute acceleratie. Ook voor mijn rijstijl past een Superbike beter. Ik moet zeggen dat de power je niet per se sneller maakt qua rondetijden, vaak is het verschil slechts één seconde of twee tussen de Superbike en Supersport. Maar, naar mijn mening is de sensatie van het besturen op een Superbike veel heftiger dan die op een Supersport. "

 

10: pole positie of snelste ronde?

“Dat is een goede vraag. Ik denk de snelste ronde, want het is een teken dat je op een goed niveau zit in een race.

Engelse versie: Stevie Rial

Vertaling Ned.: Willy van Lee

Gepubliceerd in Sport

Na jaren van goede samenwerking hebben we opnieuw een contract getekend voor de IDM Superbike 2018 met Goodyear Dunlop.”

We willen Ralph Christmann en Simon Michelmann bedanken voor hun vertrouwen in ons.” Verteld Benny Wilbers, wat betekend dat het IDM 2018 een feit is. Het geeft een goed gevoel dat we ook dit jaar terug het vermaarde Duitse kampioenschap in Zolder kunnen verwachten. IDM Zolder 2018 van 06 tot 08 juli.

Gepubliceerd in Sport

Terwijl het begin van het seizoen 2018 snel nadert, bereikt ons treurig nieuws uit de Belgische racewereld.

Terwijl Marc nog steeds bezig was zijn begroting in evenwicht te brengen voor een extra seizoen in het Belgisch en BeNeCup kampioenschap, en de 6u van Spa-Francorchamps moto, moest Fissette de handdoek in de ring gooien. Zonder in de details te treden, was het een beroering en bedoening in zijn privéleven die de Suzuki-rijder ertoe aanzette zijn helm op te hangen.

“Ten eerste wens ik mijn beste wensen uit te drukken naar al mijn vrienden en partners die me al jaren volgen. Vorig seizoen moest ik mijn eigen motorfiets kopen om te kunnen concurreren tijdens het seizoen. Het vinden van budgetten wordt steeds ingewikkelder, ondanks de prestaties die ik heb kunnen bereiken. Met pijn in het hart ben ik verplicht mijn machine te verkopen, op die manier kom ik te voet te staan!”

Met zijn 43, heeft Marc Fissette meer dan vijfentwintig jaar competitie achter hem, zowel in de kleine als grote cilinders. In snelheid als in Endurance, baande hij zichzelf een solide weg en staat van dienst, hij nam deel aan vele races in de competitie in België, Europa en op wereldniveau, zij droegen bij aan deelname van de Ulster Grand Prix, North West 200, op het Isle of Man TT en Macau GP.

Als hij met tegenzin zijn carrière beëindigt, is Marc Fissette nog steeds op zoek naar een geweldige kans: “ik zal mijn apparatuur warm houden mocht een voorstel voor deelname aan de 6 uren van Spa uit de lucht vallen, de race die ik afgelopen augustus terug won...”

Met de terugtrekking van Marc Fissette wordt een pagina van de Belgische en internationale motorsport omgedraaid.

Gepubliceerd in Sport

Het Ducati-team nodigde de pers uit naar Bologna om de Desmosedici voor te stellen met de lancering van haar coureurs in 2018.

De Ducati-clan verzamelde zich op maandag 15 januari in Borgo Panigale voor de presentatie van zijn nieuwe racefiets. Manager Claudio Domenicali was de eerste die in de spotlights kwam, en terugkwam op de ongelooflijke prestaties van zijn MotoGP team met zijn ambities voor 2018: “we hebben hoge verwachtingen voor 2018, na de geweldige resultaten die we behaalden in 2017,” vertrouwde hij toe. “Andrea heeft zijn talent en klasse kunnen demonstreren. Hij won zes races, en vocht tot het einde mee voor de titel, hij zal klaar zijn om hetzelfde te doen in 2018. Jorge had ondertussen wat moeite om zich in het begin aan te passen. Hij moest zijn stijl veranderen en hij knokte zich naar voor om het jaar met brio te beëindigen. Met deze coureurs en onze technische infrastructuur, denk ik dat we klaar zijn om op deze nieuwe uitdaging te reageren.”

De CEO van Ducati maakte dan plaats voor Luigi Dall'Igna (General Manager Ducati Corse), Davide Tardozzi (Team Manager - Ducati Corse), Paolo Ciabatti (Sport  Director - Ducati Corse), en testrijder Michele Pirro.

2017 was een ongelooflijk jaar,” zei de General Manager Ducati Corse Dall’Igna. “We hebben verschillende overwinningen behaald tot het punt dat we tot het einde voor de titel hebben gevochten. We hadden ongelooflijke emoties gekend, dankzij het werk van een hecht team en de inspanningen van onze coureurs. Ik wil ze allemaal bedanken. We moeten hard blijven werken omdat sommige dingen steeds moeten worden verbeterd,” zei hij. “Tijdens de winter bleven we gefocust en we vonden tal van nieuwe ideeën die we van Sepang zullen uittesten. We hebben serieus aan de motor gesleuteld om hem nog krachtiger te maken, daarbij zijn andere technische elementen op de fiets te herzien. Op het gebied van aerodynamica bepalen we momenteel de laatste details. Met andere woorden, u zult het definitieve model niet in Maleisië zien. Het zal nodig zijn om misschien zelfs de tweede of de derde GP te wachten. We moeten niet kost wat het kost naar innovaties zoeken. We moeten tijdens de tests zeer streng zijn om de meest interessante ontwikkelingen te kiezen. We moeten blijven werken omdat sommige dingen moeten worden verbeterd," zei hij. “Wij willen alle verbeteringen aan het 2018-model zo lang mogelijk geheim houden,” benadrukte Luigi Dall'Igna. “In het belang van de rol die onze coureurs in 2018 opnieuw zullen spelen.  De fiets is een belangrijke parameter, maar onze rijders zijn net zo belangrijk. Andrea heeft eind 2016 zeer goede races gereden, voordat hij is doorgegaan naar een ongelooflijk seizoen 2017. Tot Valencia hadden we grote emoties en ik ben er zeker van dat hij zijn momentum zal voortzetten in 2018. Aan de kant van Jorge waren er bij aanvang problemen, maar de resultaten zijn geleidelijk verbeterd. Hij was aan het einde van het jaar heel dicht bij de overwinning! Ik ben er zeker van dat hij een van de hoofdrolspelers zal zijn in het 2018 kampioenschap. Het doel is om te blijven vechten voor de # 1-status. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we werken aan het frontlijn en hebben formidabele coureurs. Maar beloofd, we zullen proberen een fantastisch seizoen 2018 te realiseren, zowel voor ons als voor al onze fans.”

Toen besloten de coureurs Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso om hun opmars te bevestigen, met hun opstelling aan het stuur van hun nieuwe beest: de Ducati Desmosedici GP18. Aangekondigd als krachtiger, de laatste heeft ook een iets andere inrichting ten opzichte van 2017, met rood, wit, grijs en enkele zwarte accenten die beide graag waarderen.

Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso krijgen de gelegenheid om het aan het einde van de maand in Sepang de eerste officiële test van het jaar te evalueren, waarmee de laatste hand kan worden gelegd voordat het seizoen in Qatar wordt gelanceerd.

Gepubliceerd in Sport

De belangrijkste info van het seizoen snelheid 2018 om je vergunningsaanvraag in orde brengen staat on line.

De vergunningsaanvraag snelheid (wegrace) kan vanaf nu worden aangevraagd via de nieuwe toepassing My FMB-BMB die je kan downloaden via deze link: My FMB-BMB

Na de installatie vragen we de vergunninghouders 2017 te klikken op 'Vergunninghouder sport 2017' om hun bestaande gegevens van 2017 te recupereren en op het einde van de procedure van de vergunningsaanvraag hun koersnummer 2017 op te halen. De andere rijders loggen in als nieuwe vergunninghouder.

Hierbij een overzicht van de wijzigingen in de snelheid discipline voor 2018:

    Oprichting Belgisch Kampioenschap Supersport 300 met een identiek reglement als deze van de KNMV. De SSP300 zal de klasse Moto3 vervangen, de nummers moeten op een witte achtergrond, de cijfers zelf zijn kleurenvrij. De SSP300 is een BMB klasse, de punten tellen alleen voor het Belgisch Kampioenschap enkel voorbehouden aan de BMB vergunninghouders. Geen promotie.

    Schrapping promotionele klassen (Yamaha Cup 125/R3 ; Cup KTM 390)

    Vormingssessie: is verplicht, enkel indien de rijder geen vergunning snelheid heeft onderschreven sinds de laatste 5 jaar (schrapping verplichting punten te hebben behaald in het kampioenschap).

    Voertuig veiligheid tijdens de eerste ronde van de eerste trainingssessie: alleen op stratencircuits.

    Vragenlijst pré-vergunning: afschaffing

De BMB/FMB raadt je ten stelligste aan om de onderstaande info goed na te lezen alvorens je vergunningsaanvraag in te dienen: Info seizoen snelheid 2018

Gepubliceerd in Sport

Vanaf dit jaar wordt het gebruik van pakken met airbags in alle drie de Wereldkampioenschapsklassen verplicht.

Dorna heeft het officieel aangekondigd. In elke klasse zullen alle rijders dit beveiligingssysteem moeten dragen, met als enige uitzondering wildcard rijders en vervangers hun eerste twee races ontheven worden van deze regel. Na deze periode van ‘tolerantie’ begint de verplichting ook voor hen. RED: “compleet onbegrijpelijk en belachelijk, als het de veiligheid betreft moet het onmiddellijk toegepast worden. Wat als een wildcardrijder zwaar gewond geraakt bij zijn eerste of 2de race, dan gaan er andere poppetjes dansen.” EN WAT DAN? (Dit is een vaststelling, geen kritiek.)

Er is namelijk vastgesteld dat de airbag ten minste de schouders, sleutelbeen en gedeeltelijk of volledig de wervelkolom moet bedekken. De dekking van de gehele rug moet in plaats daarvan worden geassocieerd met die van de gehele wervelkolom. Kleine verschillen tussen airbags worden getolereerd, gezien de diversiteit van de fysieke structuur van elke coureur, maar elke fabrikant moet de gemeenschappelijke regels volgen.

Gepubliceerd in Sport

Na een seizoenstart in mineur in 2017 hoopt Bram deze keer mee te zijn vanaf het voorjaar.

Na herstel van zijn blessure gaf de Oost Vlaming vorig jaar bij zijn terugkeer in Dijon tijdens een gezamenlijke wedstrijd met de Duitsers er direct een lap op. De Oost-Vlaming was direct mee vooraan, hij werd uiteindelijk 2de en winnaar daar in Frankrijk.

Voor 2018 staat het IDM gepland, alleen is er nog geen 100% zekerheid dat het vermaarde kampioenschap doorgaat. Maar, elke keer de pers aan de boom schudde kwam er schot in de Duitse planning van de Duitsers, Moto-vroom publiceerde trouwens de voorlopige kalender en dat is een goed teken.

Tot op heden is ‘BRAMBO’ de enige Belg op de voorlopige IDM deelnemerslijst, daarbij gaat hij aan de openingsrace van het BK in het Franse Croix deelnemen.

En dan het EWC, met vigenon is Lambrechts ingeschreven bij het Mototech team wat voor hem een forse stap vooruit is met wie hij gaat deelnemen aan de 6H van Spa Moto.

Nu moet ‘BRAMBO’ zich opmaken om in maart te gaan trainen in Spanje, daarna even wat competitie voeling doornemen in Croix voor de aanvang van de 24H van Le Mans.

Gepubliceerd in Sport
Pagina 1 van 74

Laatste Nieuws

K2 User