Reiterberger meesterlijk en Mackels weer tegen de vlakte op de Nurburgring.

Markus Reiterberger is ongenaakbaar dit jaar, nu kan hij met zijn Team Van Zon-Remeha-BMW met een gerust gemoed afreizen naar Misano voor de World SBK. Daar heeft hij een wildcard bekomen voor deze proef van het wereldkampioenschap.

Mackels_2

Bastien Mackels van zijn kant had minder geluk, hij kwakte tegen het canvas in race 1. Hij werd betrokken in een val met vier coureurs, Bastien kwam gelukkig zonder averij uit de crash. In de 2de race ging het hem beter, hij liet het niet aan zijn hart komen en trok op zoek naar een podiumplaats. Dat was net eens te hoog gegrepen, hij strandde op een onverdienstelijke 4deplek. Wat zeker is, de Waal heeft onmiddellijk het goeie ritme te pakken. Hij heeft zijn race seizoen eindelijk kunnen beginnen. Dankzij een zesde kwalificatietijd heeft hij vertrouwen in zijn lichamelijke toestand, maar is hij nog voorzichtig, hij lijdt nog tamelijk veel pijn.Tijdens de eerste race smelt zijn hoop op een goed resultaat weg als sneeuw voor de zon. Hij wordt aangereden door een rijder die vanop de 4de lijn vertrekt, en te hard moet remmen, waardoor Bastien zwaar ten val komt. Hoewel hij op zijn arm terechtkomt is hij ongedeerd, en kan hij meedoen aan de tweede race. Daar geeft Bastien een mooi exploot van zijn wilskracht en doorzettingsvermogen; kort na de start neemt hij de vierde plaats in die hij, ondanks de pijn, de vermoeidheid en de druk van een zekere Damien Cudlin niet meer afgeeft. Markus Reiterberger is opnieuw oppermachtig en wint opnieuw de twee races.

Bastien: “ik was heel boos en teleurgesteld want de andere rijder heeft onnodige risico's genomen. Maar toch heeft deze crash me vertrouwen gegeven. Door op mijn arm te vallen besefte ik dat hij al stevig genoeg was, en ik ervoor kon gaan. Ik heb nog geprobeerd achter Lanzi te gaan, maar het gat was te groot. Ik ben blij terug op mijn motor te zitten en dat heerlijke gevoel terug te hebben.

 

Ik duim nu al voor mijn vriend en team-mate Markus Reiterberger die volgende week in het WK Superbike zal racen”.

 

Ook teammanager Werner Daemen heeft het niet nagelaten om Bastien in de bloemetjes te zetten voor deze mooie prestatie.

 

Laatst aangepast op woensdag, 19 augustus 2015 01:25

Media

Meer in deze categorie: Sterke Angelo in Dijon »
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws