FIM Sidecar World Championship in Grobnik, Croatia.

De laatste wedstrijd van het FIM Sidecar Wereld Kampioenschap was in april, maar de meeste van de permanente teams zijn te concurreren in de binnenlandse kampioenschappen, en in sommige gevallen de Isle of Man TT races.

Dit weekend is het kampioenschap te gast in Grobnik Kroatië, net ten zuiden van Rijeka, landinwaarts vanaf de Adriatische kust en met een prachtig uitzicht op de bergen rondom het circuit. Het 4.168km, linksom "Automotodrom Grobnik" circuit werd geopend in 1978 en tot 1990 werd de Joegoslavische motor- GP hier werd gehouden. In het verleden stond de baan bekend als hard voor mens en machine, de 15-bochten en schurend oppervlak zijn zeer moeilijk voor de banden. De luchttemperaturen gaan tot ​​in de 30°C en de baantemperaturen kunnen stijgen tot 70°C.

Het Finse span Pekka Päivärinta en Kirsi Kainulainen leidt het kampioenschap met 40 punten. Zij hopen om hun voorsprong te vergroten tegenover de rest van het veld, na wat testen gedaan te hebben hier in februari, ze zullen hard vechten voor een goed resultaat.

De tweede in het kampioenschap zijn de Nederlanders Bennie Streuer en Geert Koerts. Streuer en Koerts stonden hier vorig jaar op het podium. Ze hebben veel successen geboekt in hun nationaal kampioenschap ook dit jaar.

Met 25 punten, Tim Reeves en Gregory Cluze zullen alles doen om hier de race te winnen. Reeves, net terug van de Isle of Man TT races, heeft veel honger op het podium te staan na een twee matige weken op het eiland. Cluze was niet op de TT races, hij rustig zijn tijd doorbrengen thuis met in familiekring, dus hij zal zeer hongerig zijn naar een goed resultaat.

Ricky Stevens en Ryan Charlwood hebben 25 punten na hun overwinning in de eerste race op Donington. Ze zullen niet starten hier, dus zullen ze waarschijnlijk worden bijgebeend door Mike Roscher en Anna Burkard, die op de vierde plaats staan met 21 punten.

Twee teams uit Slovenië, Janez Remse met de Britse passagier Stuart Ramsey en Milan Spendal met Edis Suljanovic in de bak, hopen om hier goed te rijden omdat hier hun thuiscircuit is. Remse en Ramsey hadden een rampzalige start van het seizoen met twee opgaves op rij. Hopelijk kunnen ze de negatieve spiraal keren in de hoop dat het hier beter gaat. Spendal, terug na twee jaar stopzetting, zal ook op zoek gaan naar een goed resultaat.

Na het verliezen van zijn reguliere passagier Andy Winkle die na een letsel bij de eerste race op Donington uitviel, heeft John Holden de wereldkampioen 2012 passagier Ashley Hawes weten te strikken voor deze wedstrijd. Holden hoopt zoals Remse deze keer op een goed resultaat.

Er zal een team uit Nieuw-Zeeland aan de start verschijnen, ze zijn in staat om de rest van het kampioenschap te betwisten en mooie dingen te gaan doen. Colin Buckley en Robbie Kortere racen onder de "Carl Cox Motorsport" banier.

Er zal een 10 ronden sprintrace, met volle punten toekenning op zaterdag, en een 18 ronden Gold race op zondag.

Laatst aangepast op woensdag, 19 augustus 2015 01:25
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws