De Bol d’Or terug in Le Castellet is begonnen.

Paul Ricard 18-20 september in Le Castellet en weer de Bol d'Or beleven.

Na meer dan vijftien jaar van afwezigheid, is deze legendarische 24 uur wedstrijd weer in de heuvels van de Var, op een circuit waar ze haar beste verhalen schreef. De laatste ronde van het FIM EWC (Endurance World Championship), de Bol d'Or is ook een groot motorfietsfeest van de met zijn vele winkels en uitgaansgelegenheden. World Endurance Championship Finals, Bol d'Or Classic Silver Bowl Cup Yamaha 125 zijn het sportprogramma van de 79ste editie van de Bol d'Or. Maar buiten de competitie, worden drie dagen van festiviteiten aan de bezoekers aangeboden. Concerten, ski shows, klassieke en moderne dorpen met exposanten, hebben de toeschouwers een ruime keuze aan entertainment.

Een weg om te ontdekken of te herontdekken!

De laatste Bol d'Or verreden op Le Castellet was in 1999 en werd gewonnen door het Suzuki Endurance Racing Team met Terry Rymer, Jehan Orgeix en Christian Lavieille.

Voor veel coureurs is dit circuit nieuw, maar voor anderen is het een terugkeer, zelfs als de track een aantal veranderingen heeft ondergaan. Sommige plaatsen zijn weinig, anderen meer veranderd zoals het begin van de Pont of de "S" of de Verrerie die eerder vol open gas werden genomen, terwijl het vandaag strakker is geworden en de remmen hard worden aangesproken, met mogelijkheden tot inhalen.

Als de terugkeer op het Castellet circuit doet dromen, met een baan van 5,8 km, het verontrust hetzelfde moment een aantal topteams door zijn lange rechte lijn van 1,8 km, waar de machines meer dan 320 km / h. halen. Officiële of private teams zullen zich allemaal moeten aanpassen, en aan het publiek de sensatie en het beste geven van zichzelf om ervoor te gaan in deze 24 uur.

De Belgen aan de start:

#13 - BMW Motorrad - EWC - BMW - Reiterberger/Bastien Mackels/NC

#36 - 3ART Yam’Avenue - Superstock - YAMAHA - Plancassagne/Pons/Olivier Depoorter

#50 - April Moto Motors Events - EWC - SUZUKI – Grégory Fastre/Cudlin/Diguet

Laatst aangepast op donderdag, 17 september 2015 11:29
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws