Vierde startrij voor Redding op Phillip Island

Na op de dag van opening op Phillip Island zat Scott Redding in een knoop, maar maakte veel vooruitgang op dag twee tot 11e te kwalificeren op de 4de rij voor de Australische Grand Prix van morgen.

Gelet op de vele problemen tijdens de kwalificatie van het afgelopen jaar, was de team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS rijder in staat om in Q2 automatisch bij of na de top 10 de belanden. Dat na het instellen van een top tien tijd vanaf de gecombineerde vrije trainingen. Het was een belangrijke stap voor Redding, maar in een enorm competitieve kwalificatiesessie, haalde hij ondanks het feit dat slechts een halve seconde van de tweede rij een 11de tijd.

Tijdens de FP sessie worstelde de 22-jarige Brit met zijn tweede banden set. Hij had het gevoel dat er mogelijk nog twee tiende beter in zat. Na zijn eerste kwalificatie had Scott een beetje gebrek aan gevoel van de achterkant en het schuiven hield hem tegen, het betekende dat hij de enige rijder was die aan het einde van de 15 minuten sessie zijn tijd niet verbeterde.

De race morgen over 27 ronden en gezien de vooruitgang die hij de eerste twee dagen van het weekend, kan Redding starten vanaf de vierde startrij wat hem veel vertrouwen kan geven in een goed resultaat.

Scott Redding: 11e - 1'29.499

"Ik heb het gevoel dat we goed werk hebben geleverd vandaag, gebaseerd op waar we vandaan kwamen na gisteren. We leren zo veel elk weekend meer en meer met deze motorfiets. We leren altijd wat we bij veranderingen aan de elektronica en de instellingen steeds verbeteren. We willen direct door gaan naar Q2, dat is wat we altijd proberen te doen, dus ik ben er blij mee. Minstens zo belangrijk is dat we vanochtend een verbetering van de rondetijd lukten. Niet zoveel als we hadden gewild, maar met de tweede band had ik veel meer spin dus ik kon niet het potentieel gebruiken dat ik dacht te hebben. In het algemeen ben ik tevreden met het resultaat van vandaag en denk ik dat we morgen een goede race kunnen realiseren. "

Michael Bartholemy: Team Principal

"Ik denk dat het een positieve dag was vandaag, omdat we in de ochtend 6/10de van een seconde hebben afgeknabbeld om naar Q2 te gaan, dat is altijd ons doel. Het lijkt erop dat de tweede band een beetje moeilijker was voor Scott, maar het is nog steeds een goede uitgangspositie voor morgen. Ik denk dat hij in een goed ritme zit, omdat we veel snelle ronden gemaakt hebben dit weekend. Ik kijk uit naar een goede race morgen. "

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws