Ducati-test nieuwe elektronica & Motor-updates

De Welshman zet een grote inspanning aan boord van zijn 2016 Panigale R machine.

Na afloop van de tweedaagse tests op Motorland Aragón is Ducati officieel gestart met de pre-Tuning voor het Superbike Wereld Kampioenschap 2016.

Met een sterk seizoeneinde laatst nog derde heeft Chaz Davies zich vastgezet op de 2de plaats in het algemeen WK klassement. Wel moest hij onmiddellijk aan de slag in Aragón, waar hij de derde meeting van het seizoen 2015 op zijn naam schreef, de eerste van vier Superbike zeges.

Het Aruba.it Racing - Ducati Superbike team en rijder Chaz Davies hebben hun twee dagen testen op het Spaanse circuit van Motorland Aragón afgerond.

De tests van deze week waren de eerste van het winterseizoen voor het Aruba.it Racing - Ducati Superbike Team met de crew en meteen een eerste gelegenheid om updates van de Panigale R te testen ter voorbereiding op het 2016 World Superbike seizoen. Dag werd helaas in het honderd gestuurd door het slechte weer. De regen viel met tussenpozen die voorkwam dat de ploeg veel ronden kon invullen. Davies en zijn technici waren toch in staat om een ​​deel van het geplande werkprogramma met de Panigale R beginnen in de 2016-configuratie af te werken.

Gelukkig waren de werkomstandigheden sterk verbeterd voor dag twee. Daardoor konden Davies en zijn monteurs ondersteund door Ducati SBK ontwikkeling medewerkers, bijna alle geplande taken voltooien. Werkzaamheden gericht op de elektronica en diverse motorupdates die werden hartelijk verwelkomd door de Brit.

Na afronding van ongeveer 100 ronden over de tweedaagse test, was Davies consequent gestemd over zijn 2015 racesnelheid en de ploeg, hij is dan ook tevreden met de week uitslag. In de komende weken zal het personeel blijven om het materiaal te voorzien voor de volgende maand testsessies. Het Italiaanse team zal dan terugkeren naar het circuit van Aragon op 16-17 november voordat zij verhuizen naar Jerez de la Frontera op 25-27 november, om de laatste tests van 2015 voor te bereiden .

"Gisteren was een zeer druk, maar positieve dag," zei Chaz Davies. "We hebben veel met de nieuwe elektronica en met name met de motorrem getest, dat is heel belangrijk voor mij. De ingevoerde updates voor 2016 zijn positief en het achterste gedeelte van de fiets lijkt zeer stabiel en consistent te zijn, vooral de voorkant. We hebben ook een interessante vergelijking kunnen maken tussen de race-instelling hier in april, plus dat vanaf het einde van het seizoen en, ten slotte, de 2016-versie. De positieve trend wordt bevestigd, zowel in termen van het gevoel met de motor en de rondetijden, een belangrijk aspect dat bevestigt dat we een stap in de goede richting hebben gezet, dat geeft ons vertrouwen voor het nieuwe seizoen. "

Laatst aangepast op zaterdag, 31 oktober 2015 06:20
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws