MXGP: Strijbos is klaar voor zijn MX return.

Suzuki Wereld MXGP rijder Kevin Strijbos maakt goede revalidatievorderingen.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar nieuws van de vorderingen in zijn revalidatie van rechterduim chirurgie. Hij kan kortelings beginnen rijden en werken met zijn RM-Z450.

"Deze stage komt juist op tijd en alles gaat goed met het herstel," de 30-jarige ex-dubbele WK runner-up zegt verder. "Op 17 november hoop ik op de bevestiging van de dokter dat ik weer op de fiets mag. Ik voel me goed en kan nu waarschijnlijk rijden," vervolgde hij, "maar ik heb nog steeds drie keer per week fysio en er is geen grote haast. Ik mis het rijden en het is lang. Al heb ik aan het mountainbiken geweest en ik ben heel dicht bij mijn goede doen, ook wat Trial en Enduro, maar ik wil de dokter zijn zeg horen van 'OK' als eerste. "

2015 was een moeilijke seizoen voor de Belg na zijn derde plaats in de hoogste klasse van het FIM Motocross World Championship in 2014. De '# 22' worstelde met een polsblessure en een infectie, dan na een gebroken duim en ligamenten opgelopen tijdens de Grand Prix van België in augustus. Het beperkte enorm zijn WK campagne. Er waren flitsen van schittering op de RM-Z450 tussen de perioden van tegenslag en zijn overwinning in het natte van Maggiora voor de Grand Prix van Italië, één van de meest spannende manches van het jaar. Strijbos bedankte met drie podiumplaatsen en een pole-positie in het totaal.

Met het vertrek van Joel Smets in het in Lommel gevestigde fabrieksteam, moet Strijbos nu kiezen voor een nieuw training regime. "Ik ben veranderd van trainer en werk nu al met Willy Linden, we nu aan het bouwen aan onze relatie," zei hij. "Ik heb ongeveer twee weken veel gefietst en gewerkt. Ik heb tussen de vier en vijf weken 'vakantie' gehad, terwijl ik herstellende was van mijn operatie. "

Een Suzuki trouwe en één van de beste racers van het merk sinds het begin van het millennium (Strijbos was de eerste die 10 jaar geleden de RM-Z450 Grand Prix de overwinning schonk). Hij begint de 2016 voorbereiding serieus, wanneer hij aan het testen gaat, maar de veteraan heeft reeds feedback. "We spraken gedurende het jaar over veranderingen die we konden maken naar de fiets voor volgend jaar en het ging vooral om het karakter en de vermogensafgifte van de machine," onthult hij. "Ik ging onlangs naar Lommel toen Steve Ramon een aantal dingen probeerde en het lijkt alsof het team goede instellingen heeft gevonden en ik ben enthousiast om die te proberen."

Na goedkeuring om te beginnen met het rijden op een circuit, medio november anticipeert Strijbos die deel uitmaakt van de Suzuki groep. Wanneer alles klaar is kan de bemanning voor de Enduro reis naar Frankrijk en Italië aan het eind van de maand.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws