Vinales de ‘Rookie of the Year’ in Valencia

De laatste race van het 2015 MotoGP Wereld Kampioenschap vindt plaats op het Circuito de la Comunitat Valenciana.

Het enthousiasme van het Team SUZUKI ECSTAR wordt gesteund door het feit dat hun rijder Maverick Viñales nu al winnaar is van de ‘Rookie of the Year’ titel. De jonge Spanjaard leidt de speciale indeling met 92 punten, het maken van zijn eerste seizoen in de Top Class is positief. Zijn weg naar de titel kwam door consistentie, hoewel zijn prestaties in sommige races niet zo goed waren als hij verwachtte, heeft zijn rijvaardigheden en efficiëntie op het Factory GSX-RR constant verbeterd. De positieve kant van zijn prestaties wordt benadrukt door het feit dat hij altijd in de top 15 eindigde, goed voor 15 keer in de punten uit de 17 gereden races tot nu toe.

Op zondagavond wordt hij gekroond tot Rookie van het Jaar op de jaarlijkse FIM MotoGP Awards Ceremony 2015.

Er wordt ook uitgekeken tijdens de Valencia GP naar Aleix Espargaro, die wordt terug in Spanje na de Verre Oosten rondes met de wens om zijn eerste seizoen bij Team SUZUKI ECSTAR eindigen op een positieve manier te finishen. Hij kijkt ook uit naar de nieuwe set-up die hij bij aanvang van het seizoen 2016 zal testen.

Het Valencia Circuit is sinds 1999 gastplaats van de ‘GP Comunitat Valenciana’. De baan is vrij strak, maar het complex kan ongeveer 150.000 fans huizen, in een stadion met vrij steile tribunes. Voor de allerlaatste GP van het seizoen worden veel mensen verwacht om hun helden te steunen. De MotoGP wordt verreden op een 4 km lange baan bestaande uit vijf rechtshandige en acht linkshandige bochten met een rechte lijn van 650m, voor een totale afstand van 120,2 km (74,7 mijl) over 30 ronden.

Aleix Espargaro:

"De laatste races betekenden een positieve verbetering van de set-up afstelling van mijn machine en mijn gevoel is beter en beter geworden sinds de moeilijkheden die ik had na het midden van het seizoen, de resultaten die we toen hadden voldeed me niet volledig. Ik heb het gevoel dat we hard en positief werken, maar we missen nog steeds iets. De Valencia ronde is de laatste van het seizoen en ik wil zeker een positief resultaat rijden, een zekere pay-back voor de inspanningen van mijn crew en de fabrikant die in dit project zwaar investeerde. Mijn verwachtingen naar het kampioenschap einde waren binnen de top 10 eindigen, maar helaas ben ik op de 11de plaats op dit moment, maar we hebben bijna de 100-punten, ik ben slechts zes punten verwijderd van de top 10, daarom is er nog ruimte voor een positief einde van het seizoen. Na de race zullen we beginnen met het testen voor 2016, het zal zeer interessant zijn om te zien hoe we de nieuwe banden en de nieuwe elektronica zullen beheren, ook al wil ik het stap voor stap doen, eerst de race en dan de test. "

Maverick Viñales:

" Ik ben zeer blij met de ‘Rookie of the Year’ titel, ook al was het niet mijn prioriteit geeft het een goed gevoel. Mijn doel dit jaar was me niet te concentreren op een klassering, maar zoveel mogelijk te leren in de nieuwe klasse en de nieuwe machine. Fabrieksrijder worden in een volledig georganiseerd fabrieksteam is toch speciaal. Dit is een geweldige ervaring, ik kon veel leren en ik voel dat ik nog veel te winnen heb, deze houden mijn ambities altijd hoog. De race in Valencia zal belangrijk zijn voor iedereen, we zijn erg dicht bij de doelstelling van 100 punten en niet zo ver van de top 10 in het kampioenschap, het zal moeilijk zijn, maar het zou een goed resultaat na dit positieve seizoen. Ik hou van het circuit, het kan ook goed zijn voor de lay-out van onze machine en de strijd zal zeer interessant zijn. We hebben een manier gevonden om tijdens de race me comfortabeler te voelen, ik wil hard werken om me voor te bereiden op de race en dat is eigenlijk wat we gaan doen. "

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws