De nieuwe Suzuki GSX-R1000 eindelijk voorgesteld in Milaan

Het was lange tijd wachten, elf jaar nadat we voor het eerst de inmiddels legendarische GSX-R1000 K5 zagen, Suzuki liet het laken weghalen van de eerste volledig nieuwe versie van de GSX-R1000 L7.

Suzuki beweert dat het de lichtste, meest krachtige en best bestuurbare GSX-R is die ze ooit hebben gebouwd, en er is weinig reden om te twijfelen. Deze 6de generatie GSX-R1000 is ook de hoogst volledig en specifiek uitgeruste motor ooit, met multi-mode tractiecontrole, rijder modes, ABS, ride-by-wire gasklep, bi-directionele quickshifter, plus een geheel nieuwe motor en volledig nieuw chassis.

Suzuki GSX-R1000 L7 bijzonderheden:

   Geheel nieuwe 999cc motor

   200 pk | 82ftlb | 200kg

   Geheel nieuw aluminium chassis

   Showa BFF vork en BFRC shock

   10-level traction control

   Quickshifter / autoblipper

De code-bewuste aanduiding is de betekenis van de L7, die duidelijk markeert dit als niet zijnde een 2016 modeljaar van de motorfiets, maar wees niet te teleurgesteld, de motorfiets komt op de markt in 2016, net zoals de GSX-S1000 L6 modellen die uitgekomen zijn in het midden van 2015.

De sleutel tot de positionering van de nieuwe GSX-R binnen het superbike segment zal de prijs zijn. Suzuki heeft zijn volledige toewijding aan het produceren van de GSX-R betaalbaar gehouden, terwijl ze geen harde aanwijzing hebben gegeven van de prijs. Zij hebben consequent aangegeven dat de machine aanzienlijk goedkoper zal zijn dan haar naaste concurrenten. In reële termen verwijst die naar de top specificiteit GSX-R ongeveer 18500€. Het fascinerende is dat we geloven dat er een lagere speciale versie ongeveer 16500€ kan kosten. Hoewel Suzuki dit model niet expliciet bevestigde, zijn er afbeeldingen van een lagere specifieke versie (die met de zwarte geluiddemper en lagere speciale vork) en dat Suzuki vaak gesuggereerd heeft dat het zou twee modellen uitbrengen.

GSX-R1000: de beste in zijn klasse

Suzuki zegt dat ze zich gericht hebben op de titel van 'King of the Sportsbikes', en ze zijn vastbesloten om het te doen op hun eigen manier. Hun ontwerp team heeft voor veel engineering oplossingen gezorgd om een perfecte sportmotor te maken, in plaats van te vertrouwen op elektronica om technische kwesties op te lossen. Het is dezelfde aanpak die ze hebben genomen zoals met de MotoGP machine, kijk eens hoe ongelooflijk goed dat werkte in 2015.

Het zit niet propvol met elektronica maar wel, Ride by wire elektronische gasklephuizen, een 10-level Traction Control System, S-DMS (Suzuki Drive Mode Selector), elektronisch gestuurde ABS, een quickshifter systeem en launch control systeem toe te voegen tot een pakkage fatsoenlijke reeks elektronische hulponderdelen.

Suzuki's tractiesysteem kan de rijder in drie verschillende standen instellen, om 10 verschillende niveaus van tractie control te selecteren, om de baanomstandigheden te verbeteren. Beide parameters kunnen zelfs gewijzigd worden tijdens het rijden zolang de gasklep is gesloten blijft. Net als zijn belangrijkste concurrenten, heeft de nieuwe GSX-R ook een quickshifter en autoblipper aan boord, waardoor de rijder beide manieren kan verschuiven door de box zonder de koppeling te gebruiken. Startlicht specialisten zullen ook profiteren van het nieuwe ‘launch control’ systeem. Er is geen Bosch Inertial Measurement Unit (IMU), hoewel, zoals toegepast op sommige merken. Suzuki zegt dat de coureur dit gewoon niet nodig heeft.

Suzuki Variable Valve Timing

Terwijl de motor geheel nieuw is, is de meest geruchtmakende wijziging, de introductie van variabele kleptiming een primeur voor een productie superbike. Stalen kogels geplaatst in de groeven van de inlaat-nok het kettingwiel en de aangrenzende geleidingsplaat, die vervolgens worden bewogen door centrifugale kracht, waardoor deze groeven bij lage en hoge toerentallen bewegen, de inkomklep-cam roteert op hoog toerental naar buiten, vertragen van de inlaat kleptiming. Het resultaat is een geoptimaliseerde kleptiming op verschillende toerentallen en reactievermogen, kracht en koppel.

Ook de Suzuki Racing GP motorfiets heeft een vingerkleppentrein volgertuimelaar om de klepbediening te verbeteren op hogere toeren, terwijl de Suzuki Exhaust Tuning-Alpha (SET-A) en Suzuki Top Feed Injector (S-TFI) systemen, allemaal samen te maken hebben met wat Suzuki het Broad Power System noemt. Dit is het ethos achter de GP motorfiets, het resultaat is een sterke, lineaire versnelling over het hele toerenbereik.

GSX-R1000 neemt Showa

De andere technische oplossingen voor problemen, waar veel fabrikanten via elektronica een aanpassing doen, heeft Suzuki gekozen voor de Showa vering. De nieuwe GSX-R krijgt Showa's uitstekende Balance Free Front vork, een speciaal voor race ontwikkelde unit in staat om te werken met een veel bredere schaal van oppervlakken en omstandigheden dan een conventionele vork en biedt een volledige instelbaarheid en zonder draden. Dit zal één van de verschillen zijn met de goedkopere versie, die een conventionele Showa vork zal krijgen.

Om de nieuwe minimalistische swingarm onder controle te houden wordt de nieuwste versie van Showa's Balance Free Rear Cushion (BFRC) schokdemper gebruikt. De volledig instelbare unit is lichter en efficiënter dan eerdere versies en super compact.

GSX-R1000: lichtjaren vooruit

De nieuwe motor is visueel compacter, scherper, en lichter, terwijl Suzuki zegt dat die ook veel aerodynamischer is. Dit alles aangevuld met een volledige LED-verlichting en indicatoren (die schijnbaar ook ontbreken op de goedkopere versie), en een geheel nieuw LED-dashboard dat een massa informatie heeft in zijn display.

Verwacht wordt dat de nieuwe GSX-R1000 midden 2016 bij de dealers zal staan, net als het 2017 model, hopelijk zijn beide versies te zien in nauwe opvolging.

 

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws