Succesvolle eerste wintertests voor de SBK HONDA’S

Honda’s nieuw WK Superbike duo Michael van der Mark en Nicky Hayden hebben de eerste tweedaagse wintertest op MotorLand Aragón er op zitten.

Dankzij één jaar ervaring in het SBK kon Van der Mark zich concentreren op het evalueren van nieuwe onderdelen voor zijn #60 Honda, waaronder nieuwe codes voor de software, nieuwe remblokken en een aantal updates voor het motorkarakter. Het Nederlandse talent en zijn team werkten ook aan de manier waarop de motor reageert met een volle tank en met kwalificatiebanden. Van der Mark reed tachtig ronden, verdeeld over twee dagen. Het Honda World Superbike Team keert komende week (25-27 november) terug naar Spanje voor een driedaagse test op Jerez. De laatste voordat de winterstop ingaat.

Michael van der Mark:De test was goed. Het was alleen lastig omdat we op de eerste dag lang moesten wachten voordat de mist optrok en voordat de temperaturen hoog genoeg waren. Vandaag reed ik 70 ronden en probeerde heel veel dingen, maar daarbij ging het wel iets te snel. We hebben een aantal goede en een aantal minder goede dingen ontdekt, voor mij was het doel om de jongens zoveel mogelijk data te geven. Ik kijk uit naar Jerez; hopelijk hebben we daar beter weer. De motor doet het daar zeer goed en onlangs behaalde ik er ook goede resultaten. Het is een feit hard te blijven werken en nog veel meer waardevolle data te verzamelen voor de winterstop.”

Laatst aangepast op donderdag, 19 november 2015 10:29

Media

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws