SUZUKI Racing activiteiten 2016 aangekondigd op EICMA

Het officiële fabriek Team Suzuki onthulde zijn 2016 raceplannen in de EICMA internationale motorfiets tentoonstelling in Milaan.

Mr. Eiji Mochizuki, Director en Senior Managing Officer, Executive General Manager, Motorcycle Operations, is verheugd over de media belangstelling en de Suzuki dealer gasten vóór de invoering van de nieuwe 2016 modellen en de 2017 GSX-R1000 conceptmodel.

Mr. Mochizuki legde ook uit dat Suzuki in 2020 zijn 100ste verjaardag benadert, het bedrijf heeft dus een 'Next 100' plan. Een plan die de doelstellingen voor de komende 100 jaar omvatten, met een centrale rol voor de Suzuki motorfiets en motorsport activiteiten.

Het bedrijf heeft zijn 2016 raceactiviteiten geschetst:

In MotoGP zullen blijven we knokken voor roem met Mr Aleix Espargaro en Mr. Maverick Vinales onder teammanager Davide Brivio, Dhr. Maverick heeft in 2015 de Rookie of the Year Award gewonnen en Aleix enthousiaste rijstijl is ook gewonnen voor een brede bijval.”

In 2016 zullen we de GSX-RR machines voor Maverick en Aleix produceren om te concurreren met de top rijders om de Suzuki fans genoeg te kunnen juichen.”

In World Endurance racen, heeft SERT 11 kampioenstitels gewonnen met de GSX-R1000 in een totaal van 14 World Endurance titels voor Suzuki. Zonder een uitzonderlijke teamgeest kon SERT niet winnen, of zelfs de races beëindigen. Het zijn echte kampioenen, in 2016 zal het Suzuki Endurance Racing Team terug ondersteund worden in het kader van de heer Dominique Meliand, met als doel het behoud van de World Endurance Championship kroon.”

In de MXGP wereld serie, het officiële fabriek Suzuki team onder GRP Suzuki heeft al vele kampioenschappen gewonnen en blijft een belangrijke kracht in de MXGP wereldkampioenschap in 2016. Echter, er zijn een aantal belangrijke wijzigingen in het GRP management voor 2016, vandaag verwelkomen wij de heer Stefan Everts als de nieuwe teammanager van het GRP Suzuki team. Je zal uiteraard weten dat Stefan de meest succesvolle rijder is in de geschiedenis van de motorcross, met zijn ongekende tien wereldtitels. We zijn blij om hem te verwelkomen bij deze nieuwe stap in zijn succesvolle carrière in de wereld van de motorcross.”

We zijn ook blij om te kunnen aankondigen dat de heer Sylvain Geboers blijft als senior consultant binnen GRP, ondersteuning en advisering van Stefan in zijn nieuwe rol. Wij willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om Sylvain te bedanken voor zijn jarenlange trouwe dienst aan Suzuki en we kijken uit naar zijn blijvende steun als we een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle samenwerking tussen Suzuki en GRP gaan creëren. “

2016 Suzuki GSX-RR Images: CLICK HERE

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws