Aleix Espargaro heeft trainingsongeval

Team SUZUKI ECSTAR rijder Aleix Espargaro zal niet deelnemen aan de tests op Sepang in Maleisië volgende week, na een trainingsongeval gisteren, 19 november, in de buurt van zijn woonplaats Granollers in Spanje.

Espargaro reed een off-road motor en bij een verkeerde landing van een sprong plotseling klaagde van hevige pijn in zijn rug. Na onmiddellijke opname in het ziekenhuis Universitari Quiron Deixeus in Barcelona, ​​onderging hij de eerste medische controles en bleef 's nachts ter observatie. Een MRI bracht een buiging fractuur van de T9 wervels aan het licht, maar niet ernstig voor elke verdere complicaties. Hij werd ontslagen en kon vandaag naar huis, hij zal nu twee tot drie weken rust moeten nemen om volledig te herstellen.

De Team SUZUKI ECSTAR Sepang tests op 23-24 november zal gedaan worden door zijn teamgenoot Maverick Viñales en de Suzuki MotoGP testrijders Takuya Tsuda en Nobuatsu Aoki. Op de omloop zal er bijzonder getest worden voor de ontwikkeling van de nieuwe Michelin-banden en de nieuwe unified software.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws