Mathieu Gines: na de Superstock als BMW coureur in het IDM Superbike

Na zijn titel in de IDM Superstock 2015 gaat de Fransman een stapje naar omhoog.

Mathieu zal volgend jaar deelnemen in de superbike klasse in de kleuren van het Team Van Zon-Remeha-BMW waar hij Markus Reiterberger zal vervangen.

Het Team Van Zon-Remeha-BMW met teambaas Werner Daemen is al een van de beste teams in de IDM. Met Markus Reiterberger haalde het team in het seizoen 2015 voor de derde keer de Superbike titel binnenzou. Werner Daemen had, na Reiterberger die vertrok richting Superbike Wereld Kampioenschap, heftig veel werk in zijn zoektocht naar een nieuwe snelle coureur voor het seizoen 2016.

In Frankrijk vond Daemen een goudhaantje, en is nu blij om Mathieu Gines voor te stellen als nieuwe coureur in het team Van Zon-Remeha-BMW. “Hij reed dit jaar voor het eerst in het IDM Superstock en en was gelijk overal winnaar in de toch zeer competitieve klasse,” zegt Daemen. “Hij is een zeer geconcentreerd werker, tot in de laatste race maakte hij met een dubbele overwinning in de finale duidelijk dat hij steeds gretig is. Deze aanpak maakt indruk op mij. “

Mathieu Gines maakte in 2014 al naam toen hij in staat was om de titel in de Wereld Endurance Kampioenschap met zijn team binnen te halen. In het IDM Superstock kende de Fransman, die afgelopen vrijdag zijn 27ste verjaardag vierde, noch circuits, machines, teams of het kampioenschap. Maar rust brengen is een van zijn kenmerken. De nuchtere Bretoen Gines heeft een moeilijke taak volgend jaar, in de voetsporen treden van Markus Reiterberger is een uitdaging. “Voor mij is het gewoon een geweldige kans om lid worden van een succesvol team,” beschrijft hij. “Ik ben me ervan bewust dat er veel werk ligt voor me. Maar ik weet dat allemaal achter me te laten, zodat ik kan winnen in de toekomst.”

Ook Werner Daemen is er van overtuigd dat het succesverhaal van het team met de titels van Erwan Nigon en Markus Reiterberger in de toekomst met Mathieu Gines bij hun kan blijven. “We hebben een goed geolied team,” verzekerde hij, “het zal Mathieu met volledige inzet ondersteunen. Ik denk dat hij ook niet zo erg onder indruk is van het succes van zijn voorgangers om hem onder druk te zetten, maar gericht op zichzelf en zijn taken. Ook van onze kant vertrouwen we op geen druk. Zijn teambaas van vorig jaar Daniel Rauh komt met hem mee en wordt chief in het team Van Zon-Remeha-BMW Gines. Dus Mathieu kan hem direct vanaf het begin thuis voelen. Samen zullen we hem ​​een motorfiets afleveren met de perfecte set-up, zodat hij in de toekomst altijd kan gaan voor een podiumplaats. “

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws