MotoGP: Sepang private tests

Positief resultaat voor Suzuki ECSTAR in Sepang.

Het Team SUZUKI ECSTAR heeft een succesvolle private testsessie op het circuit van Sepang in Maleisië afgewerkt, Maverick Viñales en het testteam hebben de nieuwe naadloze versnellingsbak getest en Suzuki’s programma voor de GSX-RR afgerond.

Viñales werd ondersteund in de tweedaagse test door Takuya Tsuda en Nobuatsu Aoki, die veel ronden draaiden voor de Suzuki- R & D afdeling in Japan te voorzien van nuttige informatie en gegevens voor de winterstop. Helaas kon Aleix Espargaro niet mee vanwege de blessure die hij onlangs heeft opgelopen tijdens de training, hij moet daardoor twee tot drie weken plat blijven.

Nieuwigheden getest door Viñales, Tsuda en Aoki waren de nieuwe Michelin banden en de unified software, die zal worden ingevoerd vanaf 2016 bij alle MotoGP teams, maar ook de langverwachte naadloze versnellingsbak kwam aan de beurt. Deze waren zowel op de test machine en Viñales 'Factory bike uitgeruste GSX- RR. Samen met vele verbeteringen in de set-up configuratie en elektronica, hebben de drie rijders uitvoerig en intensief gewerkt, de tests lieten een zeer hoopgevende vooruitgang zien.

Viñales meldde dat hij een zeer goed gevoel had met de evolutie van zijn GSX-RR, hij gaf positieve feedback over de nieuwe naadloze versnellingsbak, samen met de nieuwe elektronica. Alle gebieden zijn nog steeds vrij om ontdekt te worden en verder te ontwikkelen in Japan tijdens de winter.

Davide Brivio - Team Manager:

“Dit zijn twee zeer intensieve dagen geweest, maar het resultaat van de tests is positief. We hadden algemeen gezien weinig dingen te testen, waardoor we erin geslaagd zijn om de nieuwe naadloze versnellingsbak te testen. Ik ben blij dat Maverick had een eerste positieve indruk gaf. We hadden ook de kans om een ​​aantal chassisonderdelen te vergelijken om belangrijke informatie te verzamelen voor de winter ontwikkeling. We zijn ook beginnen werken met de 2016 unified software, het testteam begon al eerder in Valencia een paar weken geleden met Maverick. Op dit gebied hebben we nog veel werk te doen, maar de start was positief. Voor ons onderzoek zijn de aanwijzingen belangrijk om te werken in de winter. We hebben ook nieuwe banden voor Michelin getest en vonden een aantal goede verbeteringen voor de toekomst. In februari zullen we hier weer testen voor de eerste IRTA-tests en we zullen proberen om vervolgens nog verdere verbeteringen af ​​te ronden, met name in de elektronica. Helaas, kon Aleix met ons niet mee, zo krijgt hij een kans om die items te testen in februari, hopelijk met de nodige verbeteringen. We hadden ook de steun van onze testrijders Tsuda en Aoki die liep veel ronden reden met de nieuwe software en het fine-tunen van de naadloze versnellingsbak verder te onderzoeken.”

Maverick Viñales:

“Deze twee dagen waren zeer intens, we hebben vele dingen getest en daar ben ik blij om. Alles wat ik zou kunnen proberen betreffende de 2016 elektronica. De eerste kennismaking was positief en het liet me het gevoel dat het een groot potentieel heeft. Toch zijn er nog zo veel dingen om aan te werken en er is ruimte om te verbeteren. Ik ben ook blij dat ik de nieuwe naadloze versnellingsbak kon testen, mijn indruk is zeer positief. De baan was niet echt schoon, wat betekende dat ik kon niet echt hard kon pushen, maar voor ons team waren de tests goed. Nu hebben we veel informatie om te werken tijdens de winter en ons klaar te maken voor de volgende test in februari. Naar de winterstop gaan met zo'n goed gevoel is positief en het geeft me veel hoop voor de verdere ontwikkelingen. Nu kan ik een beetje rust nemen en dan beginnen opnieuw te trainen om klaar te staan voor de volgende test in februari.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws