Jerez dag 3: Hayden snelste, Giugliano is terug

Er waren op de derde dag Jerez WorldSBK tests en nieuwigheden in overvloed op woensdag.

Na maandag en dinsdag, laste het Kawasaki Racing Team haar vooraf geplande pauze in (in feite, wereldkampioen Jonathan Rea leefde zich uit op het dichtstbijzijnde karting circuit), terwijl het BMW Althea Racing Team klaar was tot zover, er wordt verder met de Duitse motorfietsen getest in Vallelunga in Italië op maandag 14 december. Er was geen tekort aan activiteit, met Ducati, Honda en Yamaha voor het eerst op deze bijzondere bijeenkomst. Zoals het was op de vorige twee dagen, was het weer goed in de Spaanse provincie Cadiz, met slechts af en toe wat kleine wolkjes, blauwe lucht met warmere temperaturen dan die van dinsdag. Voor de eerste keer deze week, waren de WorldSBK rijders op het circuit met een selectie van Honda, Ducati en MotoGP coureurs.

Het Aruba.it Ducati-SBK Racing Team, met Chaz Davies was op zoek naar waar hij gebleven was in Aragon vorige week. Zonder de dikke mist die zijn werklast aanzienlijk had verminderd op Motorland op te voeren. Aan de andere kant van de box, Davide Giugliano klom voor de eerste keer sinds de juli crash op Laguna Seca op een WorldSBK machine. Een crash die hem een gebroken D3wervel bezorgde. De Welshman Chaz Davies was de tweede snelste vandaag, met inbegrip van een voorzichtige aanpak. Op een andere Ducati Panigale R, Xavi Fores die Giugliano verving in Aragon, maakte zijn debuut in de Barni Racing Team kleuren, die ze aangemeld hebben als 2016 coureur. De Valencia rijder maakte de top drie vol, iets meer dan twee tienden van een seconde trager dan Davies.

Nicky Hayden die meteen krantenkoppen haalde op zijn eerste WorldSBK verschijning in Aragon vorige week. Nu waren de dingen ernstig genomen, als de 2006 MotoGP wereldkampioen zich op de fijnere aspecten van de CBR1000RR SP richtte. Daarmee klokte de Amerikaan de snelste rondetijd van de dag in de vorm van 1'41.512. Teamgenoot Michael van der Mark had de vorige test gebruikt om te werken met een volle lading brandstof, om meer vertrouwd te geraken met het gevoel van de fiets in de vroege stadia van de races, iets waar hij meer dan eens moeite met had in 2015.

Elk team kon kiezen of ze al dan niet een transponder aan boord wilden, maar het Pata Yamaha World Superbike Team liet niet in zijn kaarten kijken. In Aragon, was Alex Lowes schijnbaar de eerste renner die buiten het seizoen in een race simulatie zat. Vandaag ondanks een ongeluk toen hij crashte in bocht 2, keek Lowes bijzonder naar de positiviteit samen met 2014 wereldkampioen Sylvain Guintoli.

Nieuwe MV Agusta Reparto Corse tester Marco Melandri zat voor het eerst op de machine, terwijl Leon Camier gepland is om op donderdag en vrijdag te rijden. Dus een duidelijke wijziging van het plan, Camier was al on-track op woensdag, met het belangrijkste doel om het proces een nieuwe brandstoftank op de F4 RR te testen voor volgend jaar. De Engelsman eindigde de procedure met een vierde tijd, met voorsprong op Giugliano en van der Mark.

Slechts één FIM wereldkampioenschap Supersport rijder was aanwezig bij deze gelegenheid, de in 2015 runner-up PJ Jacobsen zette zijn werk met de Honda CBR600 RR rustig verder. Hij zette in een beste ronde een tijd van 1'43.977, die op zijn eerste dag van de week slechts negen tienden van een seconde langzamer is dan Kenan Sofuoglu de snelste van dinsdag.

Testen voorafgaand aan de 2016 WorldSBK seizoen zal doorgaan op donderdag.

WorldSBK

1- Nicky Hayden / Honda CBR1000RR SP / 1'41.512 / 74 ronden

2- Chaz Davies / Ducati Panigale R: 1'41.595 / 63 ronden

3- Xavi FORES / Ducati Panigale R: 1'41.809 / 39 ronden

4- Leon Camier / MV Agusta F4 RR / 1'42.039 / 64 ronden

5- Davide GIUGLIANO / Ducati Panigale R: 1'42.525 / 53 ronden

6 Michael van der Mark / Honda CBR1000RR SP / 1'42.556 / 30 ronden

- Sylvain Guintoli / Yamaha YZF-R1 / geen gegevens geregistreerd

- Alex LOWES / Yamaha YZF-R1 / geen gegevens geregistreerd

WorldSSP

1- PJ JACOBSON / Honda CBR600 RR: 1'43.977 / 69 ronden

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws