Loris Cresson met MtM Racing Team (Kawasaki) naar het Europa Supersport Kampioenschap.

Na een aantal seizoenen in het Moto3 (CEV Junior Kampioenschap Spanje), verhuist de jonge hoop Brainois Loris Cresson van categorie.

In 2016 zal het Europa Supersport kampioenschap alle Europese ritten van het World Supersport kampioenschap volgen, Loris zal in het team onder leiding van Ludo Van der Veken: MtM Racing (Kawasaki) huizen. Na de herschikking van de categorieën 600 in Europa / World Championship, verdwijnt in 2016 de Superstock klasse. Er blijft slechts één klasse Supersport (met een technisch voorschrift dat gericht is om de kosten te verlagen). Een andere indeling zal worden opgemaakt voor de teams die de Europese rondes zullen betwisten. Wanneer de WSBK stopt in Europa, zal Loris Cresson de kans krijgen om te strijden tegen de beste Supersport coureurs ter wereld.

Het MtM Racing Ludo Van der Veken is één van de meest ervaren teams van het gezelschap en heeft al een titel in het Europees Kampioenschap Superstock gewonnen. Loris Cresson is de jonge Belg die heeft deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Moto3 en scoorde tevens punten in het Spaanse Moto3 Kampioenschap, vorig jaar nam hij deel aan zijn eerste Grand Prix in Qatar in Moto3.

Dit seizoen 2016 belooft spannend zijn voor de Brainois:

"Met de fusie van categorieën, belooft het 2016 Championship spannend te worden. Ik zal racen met de top van de Supersport rijders en ik kan nog veel vooruitgang maken. Ik benader dit seizoen met vertrouwen, de gevoelens waren uitstekend tijdens de testen in Almeria in december. Ik vond het leuk om te rijden. Ik moest mezelf vertrouwd te maken met de 600, zwaarder en krachtiger dan de Moto3, maar het was lang geleden dat ik dit gevoel had op een machine. Ik wil laten zien dat ik nog steeds het 2014-niveau heb. De overeenkomst met Ludo Van der Veken en het MtM team is perfect. Mijn vader had de gelegenheid om te rijden met Ludo in de motorcross en ze kennen elkaar goed. MtM is een zeer ervaren team in de Supersport, die kan rekenen op de steun van Kawasaki. Mijn vriend Vincent Lonbois gaf me ook goede tips. Naast de fysieke voorbereiding, zal ik blijven trainen om klaar te zijn voor de eerste race in Aragon in begin april. We hebben een reeks tests met de fiets in het midden van februari. Ik kijk uit naar deze categorie om dit kampioenschap te ontdekken. "

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws