Sander Kroeze als derde Nederlander naar de Red Bull MotoGP Rookies Cup

In 2016 zal de volledige top drie van het 2015 Moriwaki 250 Junior Cup kampioenschap aan de start verschijnen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Naast de kampioen van 2015, Kevin Orgis en nr.3 Victor Steeman heeft de vicekampioen van 2015, Sander Kroeze vandaag alsnog te horen gekregen dat hij een startplaats krijgt toegewezen in het prestigieuze talenten kampioenschap. Sander Kroeze is hiermee naast Walid Soppe en Victor Steeman de derde Nederlandse rijder welke deel mag nemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Met gepast trots mag de Moriwaki 250 Junior Cup zich inmiddels hofleverancier noemen van de Rookies Cup. Want naast de top 3 van 2015 rijdt ook de kampioen van 2014, Patrick Pulkkinen en de vicekampioen van 2014, Filip Salač in de talentenklasse van de MotoGP. Met een startgrid van 24 getalenteerde coureurs zijn er in 2016 vijf deelnemers welke afgelopen jaren succesvol zijn geweest in de Moriwaki 250 Junior Cup!

In oktober 2015 vond op het circuit van Guadix in Spanje het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event plaats, een evenement waar de selectie plaatsvond voor de nieuwe deelnemers aan de Rookies Cup. Onder de ruim honderd deelnemers waren maar liefst vijf Nederlanders. Van dit vijftal wisten Sander Kroeze en Victor Steeman zich samen met nog vijfenveertig andere coureurs te plaatsen voor de finaledag.

Tijdens de finaledag gingen deze jonge talenten vervolgens de strijd met elkaar aan voor één van de negen beschikbare startplaatsen voor MotoGP Rookies Cup. Na afloop werden de negen namen bekend gemaakt en behoorde Steeman tot één van de negen gelukkigen die komend seizoen samen met de overgebleven 2015 coureurs het startveld gaan vormen in de 2016 editie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Kroeze daarentegen greep, ondanks een goed optreden tijdens het selectie event, net naast de selectie. Het jonge talent uit het Groningse Musselkanaal kreeg op vrijdag 22 januari echter een positieve verrassing toen KNMV bondscoach Barry Veneman met het nieuws kwam dat de Rookies Cup organisatie contact had opgenomen om dat er vanwege een afmelding alsnog een startplek beschikbaar was gekomen voor komend seizoen en dat de keus daarbij op Kroeze was gevallen.

Nadat voormalig Moriwaki Cup kampioen Bo Bendsneyder in 2015 kampioen werd in Rookies Cup en in 2016 zijn debuut maakt in het WK Moto3 kampioenschap. Bewijst de Moriwaki 250 Junior Cup opnieuw zijn kracht door talenten en in het bijzonder Nederlandse coureurs dé kans te bieden zichzelf te ontwikkelen in de motorsport met perspectief om door te groeien richting de internationale top!

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws