KRT Rijders beëindigen de Europese winter tests in grote conditie.

Jonathan Rea en Tom Sykes voltooiden de laatste Europese test van hun pre-seizoen voorbereidingen op Motorland Aragon.

Het vinden van verdere verbeteringen in de set-up van de nieuwe Ninja ZX-10R als de eerste ronde van het seizoen 2016 doemt aan de horizon. Harde wind verhinderde enige actie voor het officiële KRT optreden op de eerste dag, maar ze maakten het grootste deel van hun opgelopen achterstand meteen weer goed om hun persoonlijke keuzes van de machine set-up af te ronden, om de meest recente gegevens verzameld op hun vorige test in Jerez de la Frontera vorige week te vergelijken.

Het team personeel gebruikte de eerste dag op Motorland om de uiteindelijke specificatie van 2016 WorldSBK Racing machines te bouwen; met behulp van materialen vers aangekomen uit KHI in Japan. Tom en Jonathan begonnen 's middags op dag twee nadat de baan enigszins wat opwarmde. Sykes was blij te hernemen op zijn zelfde beste tempo geklokt in het 2015-race weekend. Na het vinden en toepassen van verbeteringen van de recente test in Jerez sessies. Ondanks een periode van ziekte, was regerend kampioen Rea nog steeds op een sterke vorm bij de instellingen om het algemene karakter van zijn motor en af te stemmen en af te ronden.

Andere Kawasaki teams die aanwezig waren op Motorland, hadden hun optimisme hoog voor alle vooruitzichten buiten de WorldSBK rijders, maar ook de Superstock 1000FIM Cup concurrenten, die hun nieuwe Ninja ZX-10R machine zagen uitgevoerd van standaard specificaties. Het Europese winter testschema is nu compleet, maar is nog een officiële test tweedaagse voor alle WorldSBK coureurs voorafgaand aan het eerste race weekend van het jaar in Australië. De eerste dag van het testen is voorzien op maandag 22 februari op het klassieke circuit van Phillip Island.

Tom Sykes verklaarde: "We hadden een goede test, kort maar zeer productief. Ik ben blij dat de Europese winter testen beëindigd zijn, in grote mate hebben we echt mooi gewerkt. Ik heb gesproken met een aantal van de andere Kawasaki rijders en ze zijn echt gelukkig op de nieuwe fiets, te zeggen dat het is heel gemakkelijk om te rijden. We concentreerden ons op een aantal fundamentele dingen en niet op de prestaties, wat goed was. Het werkte heel productief naar het einde toe. We moesten een paar dingen doen voor Pirelli, voor hun informatie, en ik ben erg blij hoe het ging."

Jonathan Rea verklaarde: "Vandaag probeerden we verschillende specificaties van de voorvork en achter schokbrekers uit, ook veranderden we het motor karakter een beetje. De verkregen informatie die we kunnen bekijken naar de komende week om ervoor te zorgen dat we op Phillip Island in goede vorm zijn. We zullen twee goede dagen op de piste hebben in Phillip Island, die geven ons meer tijd voordat de wedstrijden beginnen. Ik ben opgewonden om daar heen te gaan, want ik heb goede herinneringen van vorig jaar, maar het voelt ook als thuis. Ik ben klaar om samen goede raceweekend door te brengen. Dat is waar we allemaal aan werken, dus het is een spannende tijd op dit moment."

Marcel Duinker, Tom Sykes ‘Crew Chief’, verklaarde: "We zijn doorgegaan met de motor bijstellingen die we in Jerez testen, we verbeterden ook een aantal kleine dingen, die zeer nuttig zijn voor Phillip Island. We hebben een aantal stappen op het chassis set-up en de fine-tuning uitgewerkt. We hadden meteen een goed gevoel van de fiets op Motorland en Tom zette enkele goede rondetijden, zeker in deze koelere omstandigheden was. We zijn nu allemaal klaar voor Australië en ervan overtuigd om naar de eerste ronde aan de slag te gaan."

Pere Riba, Jonathan Rea's Crew Chief, verklaarde: "De test was positief. We hebben twee items die we echt wilden testen geprobeerd. We verzamelden een aantal nieuwe informatie en we kunnen dat in onze info opstapelen. We probeerden enkele nieuwe vork set-ups alleen maar om ze te controleren en nu zijn we aan de voorbereiding van de fiets voor de eerste ronde. We kijken ernaar uit om naar Phillip Island te gaan."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws