Xavier had in Jerez al het goede ritme vast.

Binnen een maand start de MotoGP in Qatar, Xavier Simeon maakte zijn eerste prive-testen 2016 met zijn Speed ​​Up-QMMF team op het circuit van Jerez de la Frontera.

Met een totaal van 155 ronden was de Zelos / classic 21 coureur in staat om geleidelijk al zijn gewaarwordingen op de Moto2 te herstellen. Zijn doel was om volgende week in de beste omstandigheden aan de officiële IRTA test te beginnen. Met de wijzigingen tot betrekking van prive-testen, zijn de meeste teams nu spaarzaam in hun aantal testdagen.

Net als vele andere teams, had QMMF besloten om op het einde van februari 2016 de eerste sessies uit te stellen. Na een paar dagen oefenen op het Circuit Alcarras op zijn nieuwe Yamaha R6, wisselde Xavier de R6 met zijn Speed ​​Up maar nu in Jerez.

"De resultaten van deze eerste test zijn positief. Ze lieten me toe mijn gevoel met de Speed ​​Up, de banden maar ook met de leden van mijn nieuw team te versterken. Gezien het grote aantal Moto3 aanwezig in Jerez, konden we slechts 4 uur per dag met de Moto2 testen. Ik slaagde er toch in om 155 ronden te draaien. Ik was niet erg blij na de eerste dag, ik had een beetje tijd nodig om mijn gevoel op de Moto2 over te zetten. Hoewel ik niet gestopt ben met rijden gedurende de drie maanden onderbreking, gaat er niets boven het besturen van de Speed ​​Up.

Op de tweede dag, was ik veel efficiënter, mijn rondetijden waren dicht bij naar wat ik streefde. De communicatie met het team is zeer goed. Dit is essentieel wanneer je bij een nieuw team integreert. De tests die nu volgen, brengen ons begin volgende week terug naar Jerez. Ik vertrek volgende week voor de officiële tests voor drie dagen. De 2016 motoren hebben we nog niet, ze komen pas aan voor de laatste tests in Qatar. Ik kijk vol vertrouwen uit naar deze tests."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws