Rea wint de eerste SBK race van 2016 op de nieuwe Ninja ZX-10R

De officiële KRT rijders Jonathan Rea en Tom Sykes beheersen de spannende 22 ronden tellende race op zaterdag,

ze leiden voorlopig in het FIM Superbike Wereld Kampioenschap op hun gloednieuwe Ninja ZX-10R machines. Het was 2015 kampioen Rea die de overwinning voor zich nam, Sykes eindigde op een vijfde plek. Met de twee KRT WorldSBK rijders vanop de voorste rij en Sykes op de pole, was Rea gekwalificeerd als derde snelste na Superpole 2, de vooruitzichten waren goed vanaf het begin, in de eerste race op dit niveau voor het nieuwe model ZX-10R.

Rea en Sykes gingen vanaf het begin aardig schudden vooraan, met Rea en dan Sykes en dan weer Rea leiden elk na één de 22 ronden. Met maximaal negen renners vormen ze een kopgroep, de podium uitdagers hadden het tot het einde zeer druk en was overal intens. Rea won uiteindelijk door te verzetten tegen de uitdaging van de Ducati rijder Chaz Davies.

'JR' was voor een korte tijd na Davies en ging als eerste binnen de MG haarbocht. Jonathan koos voor de beste afslaglijn om ervoor te zorgen dat Davies niet kon vooraan kon blijven bij de uitgang van de hoek en won met 0,063 seconden. Dit was zijn 30ste carrière zege in deze categorie.

Sykes, die zijn 31ste Superpole succes eerder op de dag nam reed zijn nieuwe Ninja ZX-10R naar de leiding in de derde ronde tot ronde zes maar viel terug toen hij terrein begon te verliezen in twee belangrijke gebieden van het circuit. Hij eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats en scoorde waardevolle punten voor het kampioenschap.

De tweede race van het weekend zal plaatsvinden op 3:00 lokale tijd in Australië op zondag 28.

Jonathan Rea verklaarde: "We hadden verwacht om sterk te zijn, want ik ben zeer gelukkig met Pere en mijn jongens. Ik heb al mijn vertrouwen in hen, hadden een strategie voor de winter testen in november en het is duidelijk dat het werkte. Om sterk te zijn in de race, om de race vanaf vooraan te controleren op dit circuit, is zo moeilijk. Ik had een kijkje elke ronde op het grote scherm bij MG en ik kon de omvang van de groep zien aan de voorzijde. De groep verkleinde tot vier jongens en uiteindelijk drie. Ik legde mijn hoofd naar beneden met zes ronden te gaan en trok het tempo nog een tikje hoger, maar ik zag nog steeds '0' op mijn pitbord. Met drie te gaan duwde ik nog eens, en Chaz was er nog steeds. Ik wist dat de enige manier om te winnen het sluiten van de deur zou zijn bij de MG, maar hij blies het helemaal wijd open! Ik slaagde erin om de fiets eerder te stoppen en voluit uit de hoek te gaan. Het was niet de mooiste laatste sector, maar we wonnen de race en hebben 25 punten. Ik ben erg blij, dat al ons werk zijn vruchten heeft afgeworpen."

Tom Sykes verklaarde: "Ik denk dat niemand wilde leiden, maar Jonathan en ik had een goede snelheid in eerste instantie, maar helaas verloor ik een beetje contact met een ​​aantal andere rijders. Dat verstoorde mijn ritme een beetje, maar we hadden een goede snelheid in het midden en aan drie kwart afstand. Echt, het was gewoon op de twee hoeken op de baan waar we moeite hadden en ik was in staat om een ​​voorsprong te nemen op vele gebieden maar ik verloor het allemaal in twee belangrijke gebieden van het circuit. Ik moest het er mee doen, het positieve is dat de kloof vooraan kleiner was dan we in het verleden hier hebben gehad. Ik ben niet teleurgesteld, het is een lang seizoen. Nu hebben we nog de race van morgen."

Achter het officiële KRT duo hebben we Roman Ramos (GO Eleven Kawasaki) op de 11e plaats en Sylvain Barrier (Pedercini Kawasaki Racing) die het laatste punt nam. Grillini Kawasaki rijder Dominic Schmitter was 16de en Pedercini Racing Kawasaki rijder Saeed Al Sulaiti was 17de in zijn eerste WorldSBK wedstrijd.

Laatst aangepast op zaterdag, 27 februari 2016 10:09
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws