Jonathan Rea pakt de dubbel op de nieuwe Ninja ZX-10R

Tom Sykes en Jonathan Rea waren de toonaangevende mix in de FIM Superbike Wereld Kampioenschap rit in Phillip Island.

Op de nieuwe Ninja ZX-10R reed Rea uiteindelijk naar zijn tweede overwinning van het nieuwe seizoen plus de leiding in het kampioenschap van 14 afspraken. Tom leidde tien ronden van de 22 ronden tellende race, maar twee incidenten duwden hem terug naar een zesde plaats, voor de zesde in de algemene rangschikking in het kampioenschap. Vanuit hun voorste uitgangsposities op de eerste rij maakten de KRT rijders een goede start, Rea stormde naar zijn tweede overwinning van het jaar en Superpole winnaar Sykes op zoek naar zijn eerste.

Rea leidde meer dan eens en bevestigde zijn verschroeiend tempo in de laatste ronden, het winnen van de race door een eventuele 0,831 seconden met Chaz Davies was gedaald. Rea maakte zijn zege belangrijk doordat Davies na zijn schuiver toch tiende eindigde, en de Kawasaki rijder scoorde een tweede overwinning van het openingsweekend.

Sykes duwde hard in de tweede race van vandaag, maar was niet in staat om een ​​clean break te maken, wat betekent dat Rea meteen weer met hem was aan het einde van de vijfde ronde, gevolgd door een pak renners. In ronde 11 zakte Sykes drie posities naar de vierde plaats. Hij moest hard terugvechten toen hij te breed ging na het missen van een hogere versnelling, maar Rea nam meteen voor de eerste keer het voortouw. Na een wirwar met eventuele derde in de finale uitslag Davide Giugliano zakte Sykes weer weg. Na het hergroeperen duwde hij tot een uiteindelijke zesde plaats, 3,320 seconden van de overwinning.

Jonathan Rea verklaarde: "Het is ongelooflijk. We hadden echt twee formidabele races dit weekend. Ik deed gewoon mijn ding en was in het begin erg geduldig in beide races. Ik wist dat Chaz vandaag opnieuw een beweging zou maken, een schrift verhaal van gisteren, maar hij kwam door als er geen ruimte meer was, ging volledig breed en, jammer voor hem, hij maakte een fout. De set-up veranderingen die we gemaakt hebben tussen gisteren en vandaag, het team gaf me een fiets die heel makkelijk te besturen was. Niet alleen in T4, maar in veel gebieden kon ik blijven aanvallen, daarom alle dank aan mijn team. We speelden een strategisch spel hier in Phillip Island en het heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Ik heb het gevoel dat we ongeveer 85-90% van het potentieel van de machine bewerken en ik ben er echt trots op om Kawasaki deze twee overwinningen te geven over de nieuwe fiets."

Tom Sykes verklaarde: "We zijn zeker te kloppen in termen van onze vooropstellingen die we maakten op Phillip Island. Ik voelde me echt comfortabel in de tweede race tot de tiende ronde. In de haarbocht worstelde ik op het terugschakelen, en helaas, in die ronde verloor ik 1.6 seconden. Een paar ronden later kwamen Giugliano en ik in aanraking en ik verloor nog eens 1.6 seconden. Over het algemeen hebben we een paar kleine veranderingen gedaan aan de fiets vandaag en ik voelde me veel, veel meer comfortabel. Helaas was ik niet in de juiste positie in de laatste vijf ronden van de race. Ik ben blij voor de vooruitgang die we hebben gemaakt en het iets wat we kunnen vooruit helpen. Ik heb nog nooit goed geweest hier, om wat voor reden ook, want ik hou van de plaats."

Roman Ramos (GO Eleven Kawasaki) scoorde een reeks punten voor de 12e plaats van vandaag, met het laatste punt van de tweede race van het weekend op weg naar de 15de geplaatste Sylvain Barrier (Pedercini Kawasaki Racing). Dominic Schmitter was opnieuw 16de en Pedercini Racing coureur Saeed Al Sulaiti 17de voor de tweede keer in twee dagen.

De tweede ronde van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden in Buriram, Thailand, tussen de 11 en 13 maart.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws