Krummenacher wint sensationele 'Rookie' Race Win

De Zwitser Randy Krummenacher (Kawasaki Racing Puccetti) maakte een opmerkelijke overwinning in zijn eerste FIM Wereldkampioenschap Supersport wedstrijd,

nadat zijn teamgenoot Kenan Sofuoglu (Kawasaki Racing Puccetti) crashte na het ervaren van een rubber kwestie. In een buitengewoon sterke en spannende WSS race, met 11-veranderingen aan de leiding over 18 ronden, met af en toe wat druppels regen maakten het allemaal nogal ingewikkeld.

Met een grote groep renners in de strijd moesten zowel Sofuoglu en Krummenacher hard werken om vooraan te blijven, Kenan moest tractie problemen overwinnen in vergelijking met zijn kwalificatie ervaringen. Toen de race net voorbij de helft was, versoepelde eerst Sofuoglu en dan Krummenacher hun voorsprong op de Ninja ZX-6RS, 1-2 vooraan. Toen Kenan viel in bocht 6, na het ervaren van een achterband probleem, moest Krummenacher gewoon zijn tempo en zijn hoofd koel houden om zijn eerste WSS race te winnen door 2,747 seconden van Federico Caricasulo en wildcard rijder Anthony West.

Zowel Randy en Kawasaki leiden nu hun respectievelijke kampioenschappen na een ronde met de volgende WSS round vindt plaats in Thailand op 13 maart.

Randy Krummenacher verklaarde: "Het was echt een bijzondere wedstrijd omdat de omstandigheden anders waren. In het begin was het erg 'heet', want het was een grote groep en ik denk dat iedereen probeerde ons te passeren. Ze waren allemaal op zoek naar de Kawasaki. Dat maakte het echt moeilijk, maar toen het een ​​beetje begon te regenen waren ze allemaal een beetje bang, ik kon me een beetje losmaken van het peloton en achter Kenan. Toen maakte ik mijn beste rondetijden. Ik had niet verwacht dat Kenan zou crashen, dus ik heb erg medelijden met hem. Toen het duidelijk was moest ik het naar de finish te brengen en het was echt moeilijk, want er was de regen in sommige gebieden. Ik moest duwen of de anderen zouden komen, maar toen zag ik dat ik een grote kloof had. Ik had net de laatste twee bochten om erin te slagen om de zege naar huis te brengen. Het voelt geweldig om te winnen, ongelooflijk."

Kenan Sofuoglu verklaarde: "Ik denk dat ik een verkeerde bandenkeuze maakte, maar het was dezelfde keuze die ik maakte in de kwalificatie, het nemen van pole positie en een snel tempo in de warming-up. Ik gebruikte dezelfde band, maar de fiets had weinig grip en trillingen, in het midden van de hoek half race. Toen ik de bocht verliet ging de band aan flarden en ik crashte. Het was geen oververhitting omdat ik veel agressiever op dezelfde band was in de oefeningen en de warm-up. Het was bijna onmogelijk om hard te rijden vanaf de eerste ronde."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws