OMS (Ostend Motorsport) start in Croix en Ternois op 8, 9 en 10 april.

Het Belgisch en Nederlands Kampioenschap, de BeNeCup, de Yamaha Cup en de Camathias Cup starten op 8, 9 en 10 april.

Nu de motorraces in Oostende niet meer op de kalender staan zijn alle ogen gericht op de twee OMS weekends in het noord-Franse Croix en Ternois. Het weekend van 8, 9 en 10 april zullen ze weer gretig kunnen knallen. Op vrijdag 8/04 kan iedereen naar hartenlust de laatste aanpassingen en de eerste kilometers van het jaar bollen. Het weekend wordt gevuld met overwegend moderne machines, iedereen is natuurlijk zeer benieuwd wat dit gaat geven. Het is koffiedik kijken van wie waar wat, we leverden jullie wat info, maar we kregen zo weinig nieuws van het front dat we niet eens een week kunnen vullen.

Dat Vincent Lonbois (Herpigny BMW) als grote Superbike favoriet wordt naar voor geschoven is zeker. Dat zijn teamgenoot Sebastien Le Grelle zijn directe opponent zal zijn is ook zeker. Maar, we vragen ons af welke de kapers op de kust zijn, voor de BeNeCup kijken we met argusogen naar onze noorderbuur Nigel Walraven. De sympathieke Hollander rijdt dit jaar met Honda, geleverd en getuned door Ten Kate Nederland. Ook andere Belgische coureurs zijn gehaaid om mee vooraan te strijden, maar wie?

De inkom voor het publiek is net zoals andere jaren nul Euro cent, reden temeer om er weer bij te zijn. Het Belgian Classic Championship gaat met een extra organisatie dit jaar van start de week nadien.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws