European Classic Series 2016

Eerste race op Le Castellet, de timing is bekend.

De deelnemerslijst voor de eerste ronde van de Europese Classic Series is nog niet volledig, maar het ziet er al geweldig uit. In termen van nationaliteiten is de vertegenwoordiging indrukwekkend. Italianen, Duitsers, Nederlanders, Fransen, Britten, Belgen en Zwitsers, dit Europees kampioenschap is zijn naam waardig.

Op het niveau van de krachten van de proef. Om te beginnen het duo Hubin-Fastré, terug favoriet, efficiënt en stevig op hun Suzuki Team Force; Linden-Brasher-Simpson trio Sweatshop Team Phase One; de Italianen van Team Taurus (Cantalupo-Martinez) of het Nederlandse stel van Team RoadRunner, met Dirk Brand en Henk van der Mark, die is niemand anders dan de vader van Michael, de rijzende ster van het Superbike Wereld Kampioenschap.

In termen van merken vertegenwoordigd. De vier Japanse reuzen (met de onvermijdelijke frame variaties Martin, Godier, Genoud en Egli), maar ook de "kleine Europese" merken als Ducati, Moto Guzzi of BMW. Ten slotte zijn er een aantal originele bemanningen, net als 100% vrouwen team Patricia Audebert en Karine Sliz (Kawasaki No. 22) of als een vader en zijn twee zonen één team vormen, John, Sam en Steven Neate van Neate Racing (Honda Magnum MK1 No. 17). Of enkele coureur-journalisten zoals Zef Enault van fastandlucky.fr (team CB Project No. 66) of Thomas Schmieder Team Bike Side Classic Endurance (nr 76) te noemen.

Bedenk dat de openingsronde van de Europese Classic Series zal plaatsvinden op de avond van zaterdag 16 april op Paul Ricard in Le Castellet. De eerste vrije training start op vrijdag 15 in het begin van de middag, met de mogelijkheid van extra sessies in de ochtend voorrondes. Dan, kwalificaties en overnachting trials opeenvolgend tot 21 uur. Het officiële programma zal de volgende dag weer rond 11:50 van start gaan. Vanaf de 4-uurs race, zal het worden gereden tot 19u.

Nog niet geregistreerd? Goed advies doe het nu onmiddellijk!

Informatie en inschrijving op www.europeanclassicseries.eu

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws