Kawasaki WorldSPP Nieuws

Krummenacher en Sofuoglu al klaar voor Motorland!

Voorronde winnaar Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing) en zijn viervoudige kampioen teamgenoot Kenan Sofuoglu zijn aan hun derde raceweekend, van het 2016 FIM Wereldkampioenschap Supersport seizoen en aan de eerste ronde op een Europees circuit.

Succes vaaf het begin van de WorldSSP carrière van de Zwitserse renner Krummenacher, die in Australië zich slechts een fractie van een seconde gewonnen moest geven. Hij is de huidige leider in de voorlopige tussenstand van het kampioenschap, hij is dit weekend op een track lay-out in Spanje die hij goed kent uit zijn recente Moto2 carrière. Na een onschuldige val van Sofuoglu terwijl hij aan de leiding lag tijdens de eerste race van 2016 werd tweede in Thailand. Het plaatst hem op een vierde plaats in het kampioenschap. De viervoudige kampioen is hard gaan trainen thuis in Turkije, als hij zich zo voorbereidt voor wat hij hoopt een succesvol uitstapje op een circuit, hij was er overwinnaar in de laatste twee seizoenen met zijn Kawasaki Ninja ZX-6R.

Na de technische en elektronica wijzigingen, en de goedkeuring van een WorldSBK achtig Superpole kwalificatie sinds vorig seizoen, is de Aragon WorldSSP ronde de gelezen locatie voor het meest recente omvorming van de organisatoren. De FIM Europe Supersport Cup (ESS) concurrenten verschijnen voor het eerst in 2016 op het uitgestrekte Spaanse circuit. Deze nieuwe ESS klasse loopt langs de full-time WorldSSP serie, maar alleen tijdens de Europese evenementen op de kalender.

ESS rijders beschikken over dezelfde specificatie machines als vroeger, zo zullen de full-seizoen rijders samengevoegd rijden, zo zal het aantal starters op Motorland tot ruim 30 deelnemers gaan. De wedstrijd zelf vindt plaats om 11:20 op zondag ochtend, 3 april.

Het Motorland Aragon circuit is voorzien van een 5.077km lange lay-out met alles van een lange rechte lijn naar haarspeldbochten en chicanes, samen met een aantal belangrijke hoogte verschillen zijn belangrijk en mooi voor de race. Dit is het zesde seizoen op rij dat hier een WorldSBK evenement wordt verreden in de buurt van de stad Alcaniz in het bijzonder de WorldSSP serie.

Randy Krummenacher verklaarde: "De eerste twee races van het jaar zijn goed gegaan en naar Europa komen als de leider in het kampioenschap is een prettig gevoel. Ik ben erg blij om opnieuw naar Aragon te komen. Ik ken het circuit goed en zoals ik heb gezien heeft Kawasaki sterke concurrentie hier. Ik hou echt van de baan lay-out en zeker voor mijn Kawasaki, die me veel vertrouwen en gevoel geeft. Ik weet zeker dat ik snel zal zijn, we zullen ons pakket blijven verbeteren. We hebben veel geleerd in Thailand, in de race zelf, en ik denk dat het zal ons sterker zal maken in Motorland. "

Kenan Sofuoglu verklaarde: "Ik heb hard getraind en mijn conditie is top, ik voel me erg goed. Motorland Aragon is ook een van de betere tracks voor ons en we wonnen hier vorig jaar. Ik denk dat we een goed resultaat kunnen maken, omdat het team een ​​aantal verbeteringen op de fiets heeft gevonden en toegepast. Na de wedstrijd in Thailand hebben ze hard gewerkt om ons nog meer grip te geven. Nu wachten we gewoon om van start te gaan op Motorland. Het lijkt alsof dit jaar nog meer concurrentie is en dat vind ik leuk. Als er slechts één belangrijkste concurrent is, dan is het het kampioenschap moeilijker. Als je met vier rijders vecht, dan heeft iedereen meer kans om de titel te winnen. Het wordt een spannend seizoen. "

GO Elf Kawasaki WSS rijders Ondrej Jezek en Christian Gamarino voltooien van de huidige top tien rijders in het punten klassement, met Ondrej negende en Christian 10. Zulfahmi Khairuddin (Orelac Racing VerdNatura) is slechts één plaats achter na twee races in de punten op zijn Ninja ZX-6R. Nacho Calero (Orelac Racing VerdNatura) en Lachlan Epis (Response RE Team Kawasaki) zijn ook een volledig seizoen vaste rijders en verschijnen ook op Motorland Aragon dit weekend. Japanse wildcard rijder Hiromichi Kunikawa (Kawasaki Puccetti Racing) is ook toegevoegd aan de Motorland Aragon line-up dit weekend.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws