Ducati: feest & disaster

Photo: @maxspooky70

Een dubbele zege in de World SBK, maar, de totale ontnuchtering in de MotoGP voor de Italianen.

Davies ging 2 keer overtuigend met de bloemen lopen in Aragon (Spanje). Het WorldSBK podium was volledig British gekleurd dit weekend, 2 en 3 werden Rea en Sykes. De Kawasaki ’s kwamen deze keer een ietsepietsie te kort om hun zegefestival verder te zetten. Toch had Tom Sykes wederom een pole achter zijn naam geschreven. Maar gelukkig was iemand de spelbreker, zo wordt het kampioenschap weer spannender.

Chaz Davies was er al aardig dicht bij de twee vorige events, nu ging de Brit 2 maal zonder schroom naar de zege: “Everything clicked into place this weekend. Thanks again to my guys at Aruba.it Racing and Ducati for giving me a great platform to do my job!

Michael van der Mark had dan weer een moeilijke Aragon race. De Nederlander kon jammer genoeg zijn mooi resultaat van de vorige races herhalen.  Wat op de ene plek een ramp werd, was op de andere een feest.

Superstock 1000 Gauthier Duwelz:

Hij reed geen meter in Aragon, hoe is dat nu mogelijk? “Dit is te wijten aan mechanische problemen, dit weekend heb ik niet eens kunnen deelnemen aan de kwalificatie noch de race. Het team en ikzelf stonden voor  een moeilijke en onvermijdelijke keuze. Maar ik denk dat ik het recht heb op het missen van een race om top te zijn voor de rest van het seizoen. Ik houd jullie op de hoogte, nu gaan we zo snel mogelijk naar volgend weekend, voor deelname aan de 24 uur van Le Mans.

Hartelijk dank aan allen, Gazzzz # 52.”

Supersport:

Met twee Belgen in het nieuwe jargon, de ESS klasse keken we uit wat de eerste ontmoeting zou geven. Angelo Ricciardi was goed mee na de start maar dan sloeg het noodlot toe: “Alles was goed voor de race, maar in de derde ronde in bocht 5 maakte ik een highsider. Gelukkig, na alle medische controles ben ik Ok bevonden! Ik wil mijn team bedanken voor het harde werk. Wij kijken nu uit naar de volgende race in Assen over 2 weken.”

Loris Cresson maakte zijn eerste race tot een goed einde, alhoewel het ook had kunnen slecht aflopen: "Ik lukte een goede start in dit nieuwe kampioenschap, ik maakte een fout in de tweede ronde, zo verloor ik contact met de voorste groep, was ik erg nerveus maar bleef doorgaan. Tijdens de race gaf ik alles om terug aan te sluiten bij de groep, toch kon ik niet dichter komen. Ik ben tevreden over het weekend, met het team zijn we goed op weg naar de juiste compromis. Nu naar Assen, ik dank u allen voor uw steun gedurende het weekend, Loris # 84.”

Hier was Kawasaki 1 en 2, winnaar en kampioen Sofuoglu bevestigde en teamgenoot Kummenacher blijft op de loer. MV is steeds mee en deze keer moest Jules Cluzel het voordeel aan de Spaanse coureur Terol laten.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws