Livio probeerde een "regengok"

Hij durfde net als in Indianapolis vorig jaar de weddenschap te herhalen!

Livio besloot  om te starten met een ander type banden dan zijn tegenstanders. Deze keuze wierp zijn vruchten af in het begin van de race. Verduidelijking van "regengok", de Zelos / Classic 21 coureur vloog vanaf het begin op de nog natte baan als een pijl. In de eerste bocht, was hij opgeklommen naar de tweede positie, net achter Pawi. Hij vergrootte snel de kloof met zijn rivalen, die voor het "slick" bandentype hadden gekozen. Helaas voor Livio, begon de baan te snel te drogen. En vanaf medio race was hij niet in staat om aan de druk van zijn tegenstanders te weerstaan. In de laatste ronde, toen hij de 15e plaats lag, werd net voor de lijn voorbijgereden door Oettl.

Deze keer werd zijn gok niet beloond, maar het had de verdienste van de poging. Livio heeft in ieder geval aangetoond dat hij het hele weekend nog steeds in het goede ritme verkeert.

Livio Loi - RW Racing GP / Zelos / classic 21:

"Ik had niet verwacht dat ik als enige deelnemer op de start zou verschijnen met regenbanden. Deze beslissing werd collegiaal genomen met het team. Ik had niet gedacht dat de andere coureurs zo snel in de race zouden zitten. Maar de baan droogde snel en ik heb niet zo'n grote kloof kunnen maken dan ik had verwacht. Ik verzette me hevig tot halverwege de race. Toen ik probeerde om het tempo hoog te houden en terzelfdertijd mijn banden iets te sparen, lukte het net niet. Het is een schande dat Oettl mij op het einde te grazen nam en mij zo een kampioenschapspunt ontfutselde. Kijk naar de snelle krachten achter me, het zijn jongens als Bastianini, Fenati en Bagnaia die in de Top 5 eindigden in Qatar.

Ik ben niet teleurgesteld met mijn resultaat, omdat we de verdienste van iets te proberen hebben gehad. Ik vocht voor het podium in de eerste helft van de race. Dat is zo als je er vol voor gaat, soms win je, soms verlies je. Maar als men niets te probeert, heb je ook geen kans om te winnen."

Livio en zijn team brachten hulde aan de slachtoffers van Brussel, maar alles is terug te herdoen volgend weekend in Austin - Texas.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws