Xavier Siméon: "Niet tevreden met deze vier punten"

In Argentinië, won Xavier Siméon zijn eerste punten van het seizoen (12de ).

Maar de vier punten verzameld niet voldeden niet aan de Zelos / classic 21 coureur die had gehoopt op een betere start. Xavier heeft wat goed te maken voor zijn fans in Texas binnen een paar dagen.

Auteur van een uitstekende vijfde tijd tijdens de warming-up in de stromende regen, Xavier zag de omstandigheden op de baan veranderen voor de race toen de baan opdroogde. Startend van de 6de lijn, klom hij in de eerste bocht naar de 11de plek. Hij bevond zich toen in de achtervolgende groep met Nakagami en Schrotter. Na het verliezen van een paar plaatsen, begon hij aan te sluiten bij de goede tijden 1'45''8. Hij eindigde uiteindelijk op de 12de plaats met vier punten voor het WK.

Hoewel het nog steeds aanpassen is aan het nieuwe chassis, werd een mijlpaal bereikt met betrekking tot Qatar en deze positieve aankondiging voor het naderen van Austin.

Xavier Siméon - QMMF / Zelos / classic 21:

"We moeten de positieve kant van de wedstrijd zien met de 12de plaats en vier punten. Maar dit raakt me niet echt. Ik heb geen 100% genoten van mijn vermogen dit weekend. Reeds zaterdag tijdens de kwalificatie, toen ik de mogelijkheid had om terug in de Top 10 te komen, ging het niet zoals gepland. Er zijn nog een aantal dingen door te nemen met het team om aan de top te komen.

In de race, maakte ik een zeer goede start en vond mezelf zeer snel in die 11de positie. In de 5e ronde, terwijl ik in gevecht was met Luthi en Schrotter, had ik een probleem met de versnellingsbak en verloor 4 tot 5 seconden in de geschiedenis ... We hadden het echt veel beter kunnen doen dit weekend. We kijken nu uit naar Texas waar we intussen zijn geland."

De volgende GP is op 10 april in Austin, Texas.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws