24H du Mans Moto

Grégory Fastré, Greg Black en A Cudlin ‘Team APRIL MOTO Motors Events’ klasseren zich op een mooie 2de plek.

Voor het eerst in zijn geschiedenis, staan # 50 Team Motor Events april MOTO op het podium van de Le Mans 24 Hours in 2016 met een prachtige 2e plaats. Een uitzonderlijke sportieve prestatie op de meest prestigieuze race van het Endurance Wereld Kampioenschap. Het team moest alleen het officiële Kawasaki # 11 team voorlaten. De 39ste editie van de Le Mans 24 Hours Moto zal gegrift staan in de geschiedenis van Team Motors Events april MOTO. Een voorlopige pole werd opgetekend door de # 50 naar het einde van de eerste kwalificatiesessie dus, dit was niet om het even wat. Tot slot kwamen ze op de 7e positie op de grid. De Suzuki van GSX-R 1000 Team Motor Events april MOTO met Gregg BLACK wist de leiding van de race te nemen vanaf de eerste ronde. Black sloeg een gat van meer dan 15 seconden, de # 50 namen zo alle favorieten, gedurende een eerste half uur vol lef achter zich. Met een probleem met de voorwielas, was helaas de vreugde van korte duur. Gestopt in euforie, het team # 50 toonde kalmte en gezag, zij hebben aangetoond ervoor te gaan zonder schroom, ondanks de wisselde weersomstandigheden (ijzige kou, regen, ijzel, ...). In de strijd om de 2e plaats gedurende de laatste uren van de race met het Japanse team # 5 Team FCC TSR Honda, steeg de spanning zeer hoog wanneer regen weer werd uitgenodigd op het Bugatti circuit. Het was tijd voor een korte onverwachte stortbui enkele minuten voor de aankomst. Maar niets kon het Team Motor Events april MOTO stoppen, zelfs niet toen een nagel in de laatste ronden, een verdiende 2e plaats zou wegvegen.

Het Team Motor Events april MOTO wordt nu klaar gestoomd voor de 12 uur van Portimao in Portugal (25/06) om zijn plaats in het algemeen klassement te consolideren in het EWC. Voor het eerst in zijn geschiedenis, kon het # 50  Team Motor Events april MOTO echt gaan voor het podium van de Le Mans 24 Hours in 2016. Met zijn schitterende prestaties op de 24 uur van Le Mans, is de # 50 meer dan ooit in de wereld van de top 5.

Marc MOTHRÉ (Teambaas van Motors Events april MOTO): "Wat een genot om het werk te zien van ons hele team en eindelijk beloond! Dit jaar, hebben we een hoog niveau van coureurs, die al snel gaan op een fiets die we uit het hoofd kennen. Onze Suzuki GSX-R 1000 is perfect bereid door onze monteurs en alles werkte prachtig, ondanks enkele problemen die al snel werd opgelost. Afgezien van het feit dat dit resultaat van twee jaar hard werken belichaamt sinds onze laatste wereldtitel in de Superstock en onze toetreding in de EWC (koningsklasse van de discipline), het is ook het bewijs dat een privé-team kan vechten tegen een fabrieksmachine (SERT GMT94, CBC, etc.). Ons Global Top 5 doelwit was geen aankondiging effect. De tweede plaats op de bekendste race van uithoudingsvermogen motorrace heeft onze waarde bewezen. "

Philippe CHAUSSONNIÈRE (CEO april MOTO): "In de eerste plaats wil ik mijn hoed afdoen ​​voor Marc MOTHRÉ en kinderen, Rémi en Julie, evenals Hervé MUS. Hartelijk dank aan hen voor ons om dergelijke uitzonderlijke momenten te laten beleven. Zij zijn de architecten van deze prachtige 2e plaats. Reeds 8 jaar begeleiden we het Team Motor Events april MOTO, dit is ongetwijfeld één van de mooiste momenten. Dank ook aan alle medewerkers van april MOTO die met tientallen kwamen bibberen naast onze coureurs. Dit is iets dat geëtst zal blijven in de geschiedenis en in het leven van ons bedrijf zal blijven. "

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws