Croix BeNeCup Superbike 2 x voor Herpigny BMW

Wat we vooraf hadden vooropgesteld werd werkelijk met, een zege voor Lonbois en één voor Le Grelle.

Sebastien Le Grelle toonde vanaf de eerste meters oefening dat hij de te kloppen man zou worden hier. Hij zette steeds scherpe tijden neer onmiddellijk gevolgd door teammaat Lonbois. Maar de Nederlanders van dienst toonden hun goede conditie. Chris Nobel (ONK Supersport kampioen 2015), Peter Schalken,Nigel Walraven en Johan Fredriks waren sterk bezig. Le Grelle klokte 53”412 in Q1 en 53”684 in Q2, goed voor de pole. Terwijl Nobel zich weerde als een duivel, hij strandde amper 0.060 van een seconde achter Le Grelle, en Schalken 0.090. Zie het verschil met Lonbois op slechts 0.091 seconde van de pole, moest vrede nemen met een vierde plek op de grid. Zeer dicht bij elkaar, dan volgde Walraven (Honda) op 0.626 en Fredriks (Kawasaki Z10) op 1.116, een garantie voor spektakel.

Race 1: Le Grelle stuurde als leider de eerste bocht in voor Lonbois, Schalken en Nobel. Een race over 18 ronden was lang en de verschillen klein, ook in de wedstrijd. Wie zou als eerst ten aanval trekken? Vincent Lonbois zelfs in de eerste ronde, jawel, de BeNeCup kampioen 2015 bevestigde. Zijn aanvalslust en ijzige kalmte gaf hem ook nu gelijk. De posities wisselden weinig, Lonbois vertrok op avontuur met Le Grelle in zijn slibstream. Er werd loeiend hard gereden en toch liepen de twee Herpigny BMW’ s 25”424 seconden uit onder de geblokte vlag. Le Grelle legde de duimen voor 0.418de second.

Uitslag:

  1. 55 Vincent Lonbois
  2. 45 Sebastien Le Grelle
  3. 57 Chris Nobel
  4. 46 Peter Schalken
  5. 2        Johan Fredriks

Race 2: alle kaarten waren goed geschud en iedereen, ook de massa supporters liepen gespannen rond. Het rode licht ging uit en de bende schoot vooruit. Nipt voor Lonbois draaide Le Grelle de eerste bocht in, dan volle gas naar de 2de haarbocht enz… In de derde ronde stapte Schalken af in de haarbocht voor de rechte lijn, wipte pijlsnel weer op de fiets en volgde op plaats 19. Een ronde later volgde code rood, na bocht 2 terwijl in 3de positie, stapte Nobel af met een lelijke highsider, gelukkig voor Chris bleef de lichamelijke schade beperkt tot wat men vertelde wat blauwe plekken. Dus werd een herstart geprogrammeerd, een race twee over 10 ronden met terug Le Grelle en Lonbois als één en twee. Peter Schalken werd door de wedstrijdleider naar de paddock verwezen voor het ontbreken van een voetsteuntje. Ondanks Vincent van de kop mocht starten na de herstart was zijn teamgenoot die hem de holeshot afnam en in de aanval ging. Na 6 ronden kwam er terug code rood, deze keer knalde Aurelien Kühn na een onwaarschijnlijke wobble tegen de zijmuur, einde race. Voor Lonbois een echte aanval kon plaatsen voor de leiding was de wedstrijd ten einde door rood met de helft van de punten als gevolg. Dus ging de zege naar Le Grelle, Lobois twee en Yan Ancia derde.

Uitslag:

  1. 45 Sebastien Le Grelle
  2. 55 Vincent Lonbois
  3. 91 Yan Ancia
  4. 2        Johan Fredriks
  5. 52 Didier Boelens

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws