Hubin-Fastré winnen in Castellet

In het kader van het eerste evenement van de Europese Classic Series 2016 die op het circuit Castellet werd gehouden een Belgisch feest geworden.

Na vier uur racen, ook een groot deel van de nacht, zag een overwinning van het team Force Belgium, bestaande uit twee zeer ervaren uithoudingrijders: Grégory Fastré recent tweede in de Le Mans 24 Hours, en Richard Hubin, wereldkampioen endurance in 1983. Beiden geboren in Verviers maakten het hun tegenstanders niet gemakkelijk. Na hun polepositie, hadden ze motorproblemen tijdens de warming-up, waardoor de coureurs vroegen om de motor te vervangen. Twee uur later waren ze klaar voor de eerste start van het seizoen van de ECS 2016, maar een  probleem besliste er anders over, ze werden gedwongen om te starten vanaf de pitstraat voor de opwarmronde.

Op klokslag 19u, was de beste start voor de nummer 59 Kawasaki van het Team Alf's. Maar moesten snel het commando laten aan het Britse Team Neate, met een ontketende Steven Neate op de motor. Een kleine verrassing, vooral omdat de Honda #17 in de 'Classic' categorie, als één van de grote favorieten werd beschouwd. Net zoals Force Team Belgium of Sweatshop Phase One, in de klasse 'Legend'. Het bewijs van verdienste van de nieuwe regelgeving geïntroduceerd door DG Sport dit jaar.

De #17 werd al snel opgejaagd door de Suzuki van Fastré-Hubin, die in de vijfde ronde snel op een tweede plaats waren opgeklommen, terwijl de #1 van team Sweatshop Phase One op de derde plaats reden. Vooraan in de race, waren de posities ongewijzigd tot de komst van de Safety Car na een val van het Kawasaki Team Alf's, waarvan de brandstoftank scheurt en uitbrandde. De safety car procedure laat het team Force toe om een ​​deel van hun achterstand opnieuw bij te benen. De Suzuki #56 neemt dan een voorsprong op de groep vanaf de 43ste ronde om die nooit te verlaten tot de geblokte vlag. De leiders namen de #17 van de Clan Neate mee in hun kielzog. Beide teams eindigen uiteindelijk in dezelfde ronde,

met een dertig seconden verschil bij de finish. Op een paar minuten van het einde terwijl ze zevende lagen ging de  Kawasaki Racing Team Club 14 Hampe (Nicolas de DIEULEVEULT / Christian Haquin) er uit.

De 1000 Classic overwinning gaat naar het Franse AML Racing (Richard Weber / Stone Imbleval) voor de Duitsers van BMW Boxer Classic Endurance (Tobias Kage / Andreas Kollman / Ralf Lewien) en de Belgen Eric Brown en Marc Detournay van Team Vulcanet, "Ik heb overal pijn, maar het mijn hoofd zit in de hemel", vertelde Detournay aan de finish. "We bijna niet aan de start na onze reis naar hier, en, we eindigen op het podium. Alle inspanningen van het team worden beloond met de derde plaats." Let ook op de sterke prestaties van het Racing Team ASD #117 Nico Bonifacio,  Matteo Giordani en Daniele Sasselli, winnaars in de categorie 750 TT, maar 18de algemeen aan het stuur hun ‘kleine’ 750cc Suzuki.

Zoals te verwachten, tekenden Hubin-Fastré derhalve de verdrievoudiging van het weekend: polepositie, de snelste ronde en de algemene overwinning in de koningsklasse. Maar alle titelkandidaten waren present tijdens de eerste ronde, te beginnen met Peter Linden en Ian Simpson Sweatshop Team Phase One, maar ook Neate Racing. Deze zal verder worden versterkt door de aanwezigheid van John McGuinness naar de volgende proef, die plaatsvindt in het begin van juli in het kader van de ‘Bikers Classics’ op Spa-Francorchamps.

 

"Als ook in Spa alles goed gaat zoals in Le Castellet, kunnen we alleen maar blij zijn," zei Carolane Jupsin, belast met Europese Classic Series bij DG Sport. "We hadden een weekend zonder een haperingen, zonder grote valpartijen en in een geweldige sfeer. De nieuwe Classic-categorie ‘Legend’ hebben veel enthousiasme en mooie strijd in de groep gemaakt. Wat meer is, zo niet moet een nog betere uurrooster volgend jaar? "

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws