Robert Schotman en Finn de Bruin “We hebben goede promotie gedaan.”

Ze vochten een harde strijd uit om de winst in KTM RC390 Cup in Assen.

Titelverdediger Robert Schotman liet afgelopen weekend zien dat hij moeilijk te verslaan is. De KTM-coureur nam tijdens de WK Superbike races op het TT Circuit nog een keer deel aan de KTM RC390 Cup. Toch kreeg de 17-jarige coureur de zege niet cadeau. Finn de Bruin gaf Schotman gedurende de wedstrijd

goed partij. Hierdoor mislukte het plan van de winnaar, namelijk direct na de start het heft in handen nemen en een klein en beslissend gaatje slaan op zijn naaste achtervolgers. “Ik had niet verwacht dat Finn zo sterk zou rijden vandaag. Het was continu stuivertje wisselen. Op een gegeven moment dacht ik dat hij wel zou opgeven maar hij bleef mij achtervolgen. We hebben samen alles gegeven voor de winst en ik moet heel eerlijk zeggen dat dit misschien wel mijn mooiste overwinning in de KTM RC390 Cup.”

Finn de Bruin kon zich na afloop tevreden stellen met de tweede plaats. “Ik voel mij de morele winnaar. Robert neemt dit jaar deel aan de KTM Duke Battle. Direct na de start kon ik een kleine voorsprong nemen maar Robert wist het gaatje dicht te rijden. Daarna hebben we beiden alles op alles gezet om te winnen. Dit is echt racen op het hoogste niveau. Voor het kampioenschap heb ik vandaag goede zaken gedaan, al had ik hier graag op de hoogste trede van het erepodium gestaan. Maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt heb genoten vandaag.”

Achter het fel strijdende duo streden Joep Overbeeke, Randy van Hees, de Belg Come Geenen, Bibi Damen, Glenn van Straalen en Ryan van de Lagemaat voor de derde plaats. Laatstgenoemde moest na vier ronden de strijd vroegtijdig staken nadat hij door een collega-coureur van zijn KTM RC390 werd gereden. Het duellerende vijftal maakte er een geweldig spektakel van, wat enorm door het publiek werd gewaardeerd. Tot aan de finish bleef het spannend wie als derde het erepodium mocht betreden. Uiteindelijk was het Joep Overbeeke die de andere vier achter zich wist te houden. De 17-jarige coureur uit het Zeeuwse Ooltgensplaat was dolblij met het brons. “Dit resultaat had ik even nodig. Tijdens de trainingen kon ik niet echt lekker in mijn ritme komen. Maar tijdens de wedstrijd ging alles naar wens, al heb ik alles moeten geven om de derde plaats te pakken.”

Randy van Hees behaalde de vierde plaats algemeen en was daarmee de winnaar van de seniorenklasse. “Dit is een mooie opsteker”, aldus een lachende Van Hees. “We hebben elkaar vandaag geen cadeautjes gegeven. De hele race heb ik hard moeten rijden en ik ben blij dat ik hier vandaag winnaar ben in de seniorenklasse. Dat we mee mochten rijden met het WK Superbikes is een hele eer voor ons en ik wil KTM dan ook bedanken dat ze dit voor ons hebben geregeld.”

De Belg Come Geenen werd als vijfde afgevlagd voor Glenn van Straalen en Bibi Damen. Voor het 14-jarige coureurmeisje een schitterende prestatie. Zij liet maar liefst 29 rijders achter zich.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws