Barry Baltus: "Een unieke kans om te rijden met Valentino"

Afgelopen weekend, had de jonge Barry Baltus het voorrecht om te rijden aan de zijde van Valentino Rossi in zijn ranch in Tavullia.

Dit onvergetelijk moment, zal Barry niet zo snel vergeten. "Met Bernard Ansiau, Fred Fiorentino en Freddy Tacheny, had ik de gelegenheid om met Valentino te rijden. Ik was ook de jongste rijder die dag. We vertrokken op vrijdag met Fred en Nicolas Charlier, we reisden 1200km om aan te komen op zaterdag. Ik ging de baan op met een KTM 200 / 2T Enduro, ik was aangeslagen door de zeer vlot vliegende Valentino, proper, netjes en snel. Hij vond zelfs dat ik rap reed, hij was erg aardig voor me. Dit is een zeer eenvoudige, echt gepassioneerde en vriendelijke man."

In het Moto Pre Spaanse kampioenschap met het team van de Academie Ajo, werd Baltus tiende voor zijn eerste race, Barry wil zonder stress naar de volgende race.

"Het was mijn eerste wedstrijd en ik was gespannen. Ik was niet agressief genoeg, we hebben erna mijn prestaties geanalyseerd, we ontdekten dat ik nooit de 5de versnelling had genomen. Ik was een beetje teleurgesteld omdat mijn tijden van de pre-season tests niet waren verbetert. Ik moet mezelf bevrijden en de stress van me af werpen."

De volgende datum voor Barry is 15 mei voor de Jerez race.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws