Vinales & SUZUKI scoren sensationeel LE MANS podium!

Het Team SUZUKI ECSTAR en Maverick Viñales hebben voor het eerst een podiumplaats in hun gezamenlijke MotoGP ™ carrière in Le Mans in Frankrijk gescoord.

Het beëindigen van de race in derde positie voor de Suzuki Fabriek GSX-RR sinds 2008, Aleix Espargaro had wat moeite in de race, maar wist op een positieve zesde plaats te eindigen. Viñales, die van de achtste plek begon op de grid, achtervolgd door teamgenoot Espargaro in de openingsronden totdat, met nog 11 ronden te gaan zich in derde positie nestelde, om vervolgens Suzuki's eerste MotoGP podium sinds Loris Capirossi op de Tsjechische GP naar huis mee te nemen. De jonge Spanjaard had het hele weekend te kampen met zijn machine set-up, maar een verdere verbetering op de fiets stond hem toe om meer efficiëntie in de warm-up te vinden. Zijn crew nam het beste van zijn feedback en werkte hard tijdens de nacht om belangrijke verbeteringen aan te brengen. Uiteindelijk bleek het toepassen ervan zeer effectief te zijn. Zijn vastberadenheid en zijn regelmaat in de race stond hem toe om dit historische resultaat neer te zetten.

Espargaro had wat problemen met de voorband en kon niet voluit gaan. Zijn weekend toonde een solide vooruitgang en zijn verwachtingen voor de race waren hoog, maar hij moest zijn jacht naar het podium vrij snel opgeven en zijn voordeel benutten door te volgen. Dit liet hem toe om de zesde plaats te scoren, dat is een positief resultaat voor het team. Ironisch genoeg, is Suzuki's eerste en de laatste overwinning in het moderne MotoGP ™ Wereld Kampioenschap genoteerd, in Le Mans door Chris Vermeulen in 2007.

Ken Kawauchi - Technical Manager:

"Uiteindelijk hebben we zo uitgekeken naar dit podium en zijn we allemaal erg blij, het is een resultaat dat alle taken die we deden en doen terug betaalt, en het is ook iets dat ons verdere hoop geeft. Maverick had wat problemen bij het vinden van een goed gevoel met zijn machine in de voorgaande dagen hier op Le Mans, maar uiteindelijk vonden we een aantal goede oplossingen die bewezen effectief te zijn waardoor hij zelfverzekerder werd. Zijn tempo in de race was erg goed, en hoewel we profiteerden van een paar crashes voorin, zijn we er trots op, want zijn race was verstandig en consequent. Dit is wat we voor ogen hadden. We zijn hard aan het werk, is dit een goede beloning, ik denk dat als we zo hard blijven werken, we snel streven naar een overwinning. Helaas, had Aleix wat meer problemen, maar hij eindigde als zesde, dat is een goed resultaat. Het belangrijkste is dat hij terug zijn vertrouwen vindt, want zijn laatste races waren positief voor hem. "

Maverick Viñales:

"Le Mans is mijn geluk plek omdat ik hier in het verleden mijn eerste WK overwinning haalde in 2011. Vandaag verzilver ik mijn eerste podiumplaats in de MotoGP ™. Ik vind het heel fijn en ik vond het jammer toen ik zag dat ik kon niet zo hard kon gaan als ik wilde in de voorgaande dagen. Natuurlijk ben ik erg blij met dit resultaat, de eerste renner te zijn die Suzuki terug op het podium brengt. Tot gisteren was ik erg bezorgd over de race, maar ik moet mijn team en alle Suzuki ingenieurs feliciteren en bedanken om de oplossing te ontwikkelen die effectief de goeie bleek te zijn. We zijn intens bezig met hard te werken aan de weg naar het podium, dit is een beloning voor mijn inspanningen en die door de hele crew and Company gedaan. "

Aleix Espargaro:

"Aan het eind van de dag kan ik niet tevreden zijn, maar ik ben blij, het hele weekend hebben we veel verbeteringen aangebracht en sneller en sneller geworden. Ik had een goede start en kon de eerste ronden een goed tempo houden, toen voelde ik iets vreemds aan de voorband en kon niet meer zo hard pushen als ik wilde. Ik zag het bord met de lacunes en ik besloot om een verstandige wedstrijd te rijden, de plaats en het verzamelen van kostbare punten voor het kampioenschap veilig te stellen. Mijn crew en het hele Suzuki team doet geweldig werk, we hebben grote vorderingen gemaakt, het podium van Maverick is het bewijs. Mijn complimenten aan hem, maar ook dit is een goed teken van wat onze mogelijkheden zijn. "

Race resultaten GP van Frankrijk:

1 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 43'51.290

2 Valentino Rossi Movistar Yamaha MotoGP 44'01.944 + 10,654

3 Maverick Vinales Team SUZUKI ECSTAR 44'05.467 + 14,177

4 Dani Pedrosa Repsol Honda Team 44'10.009 + 18,719

5 Pol Espargaro Monster Yamaha Tech 3 44'16.221 + 24,931

6 Aleix Espargaro Team SUZUKI ECSTAR 44'24.211 + 32,921

7 Danilo Petrucci OCTO Pramac Yakhnich 44'29.541 + 38,251

8 Hector Barbera Avintia Racing 44'29.794 + 38,504

9 Álvaro Bautista Aprilia Racing Team Gresini 44'39.826 + 48,536

10 Stefan Bradl Aprilia Racing Team Gresini 44'45.792 + 54,502

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws