Siméon maakte een competitieve Sarthe race

Tijdens de GP van Frankrijk, maakte Xavier Siméon een prachtige comeback, hij startte van de 5de lijn, en sloot af op de 11e positie.

Na een goede eerste dag vrije training op vrijdag, leunde Xavier zwaar op de kwalificatiesessie. Helaas verstoorde een schuiver vroegtijdig zijn plannen:

"Ik heb met dit klein foutje mijn kwalificatie verkwanseld waardoor ik gedwongen was op de 7e rij te vertrekken. Maar ik weet dat de race altijd moet verreden worden. Ik ben het uitvoeren ervan sinds het begin van het kampioenschap gewoon geworden, ik deed alles om hoger te geraken in de klassering. Ik maakte een goede start en kwam in een pakket van 14 coureurs na de eerste ronde. Vervolgens heb ik in deze lastige groep vertoeft, waar het niet stopte met vechten voor de minste centimeter. Het was echt warm! Ik maakte twee tot drie fouten en ik werd gedwongen om hard te vechten om terug te komen. Niemand liet iets liggen. Op het einde van de race, nam ik de kop van de groep met de 9de positie. Ik dacht dat zo af te maken, maar in de laatste twee Le Mans chicanes, remde Salom ik erg laat en sneed er bijna dwars door heen. Het dwong me even opzij, Oliveira nam de gelegenheid langs me heen te glijden. "

Xavier's blik verschuift meteen naar Mugello.

"Ik eindigde er vorig jaar 6de. Het is een circuit dat me goed ligt, en sinds Austin heeft mijn Speed Up veel grip. Ik heb nog een paar problemen om de motorfiets perfect te zetten in de bocht en te profiteren van de meest efficiënte output. Maar we zijn de weg in de goede richting ingeslagen. Het momentum is goed, we moeten bovenal een betere startpositie trachten te versieren, de tijden zijn goed. "

 

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws