Podiumrijk weekend voor Walraven Racing op de Nürburgring

Ondanks dat het begin van de races niet goed waren, wist Nigel Walraven in beide races als tweede te finishen.

Onder ideale omstandigheden werden er afgelopen weekend twee gecombineerde Duitse- en Nederlandse kampioenschapsraces gereden op het Nürburgring circuit. Na de drie valpartijen gedurende de eerste drie races was het team opgelucht om in Hengelo weer twee maal op het podium te staan. Met name de opgedane kennis van de Ten Kate getunede Honda CBR1000RR SP gaf een goed gevoel voor de toekomst.

Het raceweekend in Nürburg begon op vrijdag met vrije trainingen waar het team de tijd nam om veel uit te proberen. De Pirelli banden gaven veel grip op het circuit vanwege de goede asfalttemperatuur, hierdoor moest er op het gebied van vering en elektronica één en ander aangepast worden. Op zaterdag moest er gekwalificeerd worden en werd de keuze gemaakt om later op de dag een nieuwe Pirelli band te gebruiken. Echter was de grip in de middag door de hogere temperatuur minder. Er had meer ingezeten, maar toch was het team tevreden met de behaalde tweede ONK startplek.

Tijdens de eerste wedstrijd op zondag kwam Nigel slecht weg, hij kwam in het geduw terecht. Moest op dat moment genoegen nemen met de vierde plaats. Nigel kwam snel tot rust en begon goede rondetijden neer te zetten. Hierdoor verschalkte hij in een aantal ronden zijn twee voorgangers en verzekerde zich van de tweede plek.

Voor de tweede race zijn er nog een aantal aanpassingen aan de Honda geprobeerd die helaas minder goed uitpakten als gehoopt. Vanwege de slechte start in race 1, was de tactiek in de 2de om agressief van start te gaan. Dit lukte, maar raakte hierdoor bijna in aanraking met andere rijders waardoor Nigel tijd verloor in de eerste bocht. Hij moest hierdoor op één na als laatste de race vervolgen. Het kostte Nigel extra veel energie om goede rondetijden te noteren, maar halverwege de race lukte het hem om de derde plaats te pakken. De kopman was buiten bereik, maar de tweede plaats was nog steeds een mogelijkheid. Door constante rondetijden en een fout van zijn voorganger, kon Nigel de tweede plaats naar zich toe halen. Hij wist daarna een gat te slaan en overtuigende de tweede plek te pakken.

Nigel Walraven

“Al met al een goed weekend gehad, we hebben veel instellingen geprobeerd met de Honda om de motor nog beter te leren kennen. Tijdens de eerste race ging dit goed, tijdens de tweede minder. Ik ben blij dat we weer op het podium staan en dit maal een trede hoger als in Hengelo. Het team heeft wederom top werk geleverd en samen vinden we steeds meer de potentie van de Ten Kate Honda. Komend weekend gaan we naar Oss, niet mijn favoriete circuit, maar goed. Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan er alles aan doen om daar zo hoog mogelijk op het podium te komen.”

Tijdens het aanstaande pinksterweekend (15 en 16 mei) zal er gereden worden op het stratencircuit ‘Paalgraven’ in Oss.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws