Ducati: Chaz Davies potentieel naast Jorge Lorenzo

Chaz Davies (©Getty Images)

Chaz Davies kan de tweede Ducati rijder naast Jorge Lorenzo in de 2017 MotoGP worden.

Een hypothese door Luigi Dall'Igna en Paolo Ciabatti is niet uitgesloten. Het begin van het WK Ducati is rampzalig geweest, ondanks dat er steeds gevochten wordt voor de topposities, op voorwaarde van de mogelijkheid om te finishen. Na een eerste podiumplaats van Andrea Dovizioso heeft hij drie keer afgestapt in de laatste drie Grand Prix’ s. Andrea Iannone zelfde de score met drie opgave’ s en een podium. Gegevens die de Borgo Panigale fabrikant kon doorduwen naar 2017, niet alleen voor Jorge Lorenzo, maar zoekt naar een veelbelovende MotoGP rijder tot stand te brengen. Op de rijdersmarkt zou een verdere draai het afscheid van Andrea, de komst van Chaz Davies uit de Superbike kunnen zijn. Hypothese die nooit door Luigi Dall'Igna, General Manager van Ducati Corse, op Speedweek.com toegegeven heeft ontkend: "er is een kans om hem te zien in de MotoGP." Echo’s van sportief directeur Paolo Ciabatti: "We willen hem zo goed mogelijke carrièremogelijkheden geven."

De Welsh rijder behaalde dit seizoen reeds een dubbele overwinning in Aragon en Imola, altijd op het podium in de andere drie fasen van het begin van de World Superbike. Na zijn indrukwekkende prestaties in de Ducati thuisrace van Imola, de MotoGP kwam op de tafel en Chaz Davies heeft nooit zijn MotoGP droom verborgen: “MotoGP is iets heel anders dan de Superbike” gaf de Brit toe. “Ik wil niet praten over mijn toekomst, ik kan niet zeggen wat het me brengt. Mijn taak is om te blijven pushen en punten te verzamelen.”

Woorden die laten veronderstellen dat een mogelijke komst in de Topklasse in 2017 mogelijk is. “Chaz is erg belangrijk voor Ducati, we hebben geprobeerd om alle aangeklaagde problemen aan te kaarten, om de slechte prestaties van de motor op te lossen,” voegde Ciabatti er aan toe. Maar dan komen de tegenkanten: "Om van  de MotoGP in 2017 te spreken en het is nog te vroeg. De prioriteit voor hem en ons is het winnen van de Superbike titel.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws