Zesde podium op rij voor Nigel Walraven Racing

Na twee podiums in Hengelo en twee podiums in Nürnberg, was het Walraven Racing team gebrand om op het podium te komen in Oss.

Op het Paalgraven stratencircuit in Oss moest Nigel Walraven beide races vanaf de vijfde startplek vertrekken. Door constante en snelle tijden wist hij in beide races de Ten Kate Honda als derde over de streep te zetten. Het team is trots dat het harde werken terugbetaald wordt met deze resultaten. Het Paalgraven circuit wordt jaarlijks gecreëerd op een industrieterrein en is dus een stratencircuit. Ondanks dat het ieder jaar goed georganiseerd is, blijft het een baan die Nigel Walraven niet ligt. Dit komt doordat de baan veel haakse bochten heeft en de ondergrond matig asfalt en beton heeft. Het team had als enige van de top 10 zich alleen ingeschreven voor de BeNeCup races en niet voor de IRRC stratenrace klasse, hierdoor hadden ze slechts twee in plaats van vier trainingssessies. De kwalificatie op de eerste pinksterdag begon niet sterk. De door Ten Kate getunede Honda CBR1000SP was goed geprepareerd, maar het lukte Nigel niet om zijn ritme te vinden. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een vijfde startplaats. Tijdens de evaluatie werd duidelijk dat het dit maal Nigel was die meer gefocust moest worden. Op de tweede pinksterdag werden de twee races onder verraderlijke weersomstandigheden verreden. Tijdens de eerste race kwam Nigel niet goed weg van de startplek, verloor twee plekken, maar begon zijn ritme snel te vinden. Hij noteerde tijden die twee a drie seconden sneller waren dan zijn snelste kwalificatie ronde. Vanaf de zevende plek begon hij zijn voorgangers in te halen, en kort voor het einde van de race kreeg hij het podium in zicht. In de laatste ronde stak Nigel voorbij, nam de derde plaats over en liet die niet meer los. De tweede start verliep beter en Nigel maakte snel een plek goed. Hij reed redelijk makkelijk naar de coureur voor hem en samen hadden een mooi gevecht voor het podium. Uiteindelijk wist Nigel voorbij te komen en met bijna drie seconden voorsprong over de finishlijn te komen.

Nigel Walraven:

 “Super tevreden! Het harde werken begint zijn vruchten af te werpen. De kwalificaties gingen helaas nog niet super en dat lag aan mijzelf. Mijn monteurs hadden de Honda goed voor elkaar, de Pirelli banden werkten goed, maar ik was zelf niet scherp genoeg om een goede rondetijd neer te zetten. Op maandag had ik die scherpte wel en was ik in de eerste raceronde al twee seconden sneller dan mijn beste kwalificatietijd. Mijn snelste raceronde was zelfs drie seconden sneller waardoor we voor het podium konden knokken. Tijdens de races twee podiums kunnen pakken, waarmee we in drie weekenden zes podiums hebben weten te pakken. Het begint nu gewoon goed te lopen, Ten Kate en het team heeft de Honda elk weekend goed voor elkaar en ik begin zelf steeds meer gewend te raken aan de Honda. Ik ben écht heel tevreden en ik hoop dat er nog meer in het vat zit!”

 

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws