Marc Fissette: Een positief weekend

Na een vierde tijd in QP1 eindigde Marc als vijfde op de grid na de kwalificaties.

De Luikse coureur had snel begrepen dat door zijn RM Suzuki daar te plaatsten een goede kans maakte om vooraan mee te spelen. Voor de eerste wedstrijd zondagochtend, sprong de Suzuki #71 vanuit de tweede lijn in het zog van de leider. "Ik had echt een goede start en kon me mooi in het wiel van Vincent Lombois posteren. Tot de helft van de race was ik in staat om zijn tempo te volgen. Ik moest daarna vechten met Sébastien Legrelle en Yann Ancia. Bij gebrek aan tractiecontrol en andere elektronische snufjes kon ik niet beter dan als derde de race eindigen. Het bleek achteraf, dat meegaan in het wiel van Lonbois het ideale scenario was, maar ik zal niet kieskeurig zijn. De derde plaats met deze concurrentie is een goed resultaat," zei de Suzuki coureur na de race.

Op het eind van de namiddag, volgde dan de tweede rit. Marc Fissette  wouw tekenen om wederom een goede start te lukken. Deze keer kreeg hij de aanwezigheid van Marty Debruyne... "Hij kwam als een schot langs mijn linkerkant," zei Marc. "Ik was eigenlijk verrast en had nooit gedacht dat het zou gebeuren, ik ben toen een beetje afgedwaald. Ik bevond me plotseling op de zesde plaats.”

Zware regen teisterde toen het circuit van Mettet, met als overmaat van ramp een paar olievlekken links en rechts. "Ik begon toen voorzichtig mijn klim naar voor, snel kwam ik weer op de vijfde plaats. Er waren toen nog vijf ronden te gaan, en nam de tijd om Marty Debruyne tte observeren, om dan mijn aanval op het juiste moment te plaatsen. Ik ontnam hem de vierde plek, maar voor het podium, was het te laat."

Vincent Lonbois won met voorsprong op Sébastien Legrelle en Yann Ancia.

Tot slot voegde Marc er aan toe, "Ik ben teleurgesteld voor mijn fans, maar het weekend is wel positief geëindigd. Ik wil Suzuki België, RM Motorfietsen, Moto 80, Ixon, Sidi, Schorpion en alle vrienden die mij voortdurend aan te moedigen bedanken!

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws