Laurent hoffmann: ‘miserie, miserie’!

Als vervolg van het artikel vol met tegenspoed komt hier de klap op de vuurpijl!

 Is dat alles:

Tussen Hengelo en Oss moesten we snel handelen, we hadden amper twee weken om de klus te klaren. Ik kreeg verheugend nieuws toen ik vernam de cilinderkop van mijn teammaat Kevin de Frenne te mogen gebruiken, waarvoor alle dank. In de eerste training moest ik nog 15 min inrijden vooraleer volgas te geven. Dus traag en zeker op gang komen en opbouwen. Ik besloot de laatste 5 min toch even aan het gas te hangen. Resultaat: voorlopige pole! Een leuk begin. De motor gaat stukken sneller en schakelt als een mes door de boter. In de tweede training wil ik m'n tijd gaan aanscherpen, maar, in de tweede ronde gaat het mis. Ik rijd over een riooldeksel en verlies de voorkant, Een kleine schuiver maar m'n voetsteun brak af dus einde oefening. Uiteindelijk stond ik toch nog met een tweede tijd op de grid, dus dat viel mee.

De start van de eerste race was niet super, ik kwam na de eerste ronde pas als 5de door. Ik haalde de twee voor mij snel in en kwam derde. Maar de twee vooraan waren al gaan vliegen, ik moest dan de rest van de race in bijna elke bocht aanvallen pareren van die twee achter me (de Thomassen Walther en Wendel), die als magneten aan mij hingen. Op ervaring heb ik de klus geklaard en ben dan uiteindelijk derde geëindigd. Ik was al bij al tevreden want het was een bijzonder spannende en mooie strijd.

In race 2 had ik dan een super start. Ik nam de hole shot en lag aan de leiding. Maar wederom slaat het noodlot toe, ik merk dat bij het versnellen alsof mijn fiets afremt. Joey den Besten gretig de kans, een recht stuk later kan ik ook Cerveny niet meer afhouden. Mijn motofiets vertraagde meer en meer, tot ik besluit om mij aan de kant te zetten. Ik dacht, miljaar… het is toch niet waar hé,  weer het blok eraan... Ik stop in een uitloop strook en zie dat m'n achterrem rood gloeiend staat en fel rookt. Eigenlijk klaar om in brand te vliegen, ‘WTF’ m'n rem was blijven hangen en door de wrijving verhit geworden en vast gelopen. Nog maar eens einde oefening, en dan noch een strijd om de overwinning in het water. Net toen ik dacht dat alles eens mee zat... Geen punten dus, zo kan de concurrentie sterk uitlopen, jammer maar helaas. De keerzijde is wel dat al deze brokken handenvol geld kosten, ze hebben heel m'n budget aardig hebben doen slinken.

Daarom heb ik nu moeten beslissen om het IRRC kampioenschap te laten varen. Het is niet anders maar zonder de nodige budgetten kom je niet ver in onze sport. Ik moet daarom uit noodzaak en met pijn in het hart de races in Horice (Tsjechië) en Imatra (Finland) cancelen, of het ware dat de Sint vroeger komt dan voorzien”….

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws