TT Supersport: M. Dunlop gediskwalificeerd

ACU Events Ltd heeft bevestigd dat twee concurrenten zijn uitgesloten van de huidige Supersport Race 1 op de Isle of Man TT Races.

Michael Dunlop is uitgesloten van de resultaten voor een technische inbreuk vastgesteld tijdens de post-race controle. ACU Events Ltd geloof niet dat er sprake was van een opzettelijke poging om te winnen met een oneerlijk voordeel en zonder dat er noemenswaardige prestaties voordeel werd behaald. Als gevolg van deze diskwalificatie, schuift Dean Harrison op naar de tweede plaats, James Hillier neemt nu de laatste podiumplaats.

Daarnaast is Rob Hodson, de 14de  in dezelfde race, ook gediskwalificeerd en uit de wedstrijd gezet, hij zou gereden hebben met een motor met een te groot volume.

Verklaring betreffende Michael Dunlop’ s diskwalificatie:

Mar-Train Racing kan bevestigen dat ze Michael Dunlop en MD Racing een Yamaha R6 voor de huidige Monster Energy Supersport TT leverden. Helaas is deze motor illegaal bevonden, en is Michael vervolgens gediskwalificeerd uit het resultaat.

Het illegale element binnen deze motor was een reeks van gecoate cam emmers die rechtsgevolgen had twee jaar geleden, toen de motor oorspronkelijk werd gebouwd. Dit is een reserve motor geweest en als zodanig volledig vernieuwd om weer reserve motor te zijn voor de 2016 TT.

Een vergissing mede als gevolg van personeel veranderingen in het team, evenals een verandering van de motor bouwer heeft ertoe geleid dat deze voor de hand liggende onregelmatigheid werd gemist. Onze crew-chief, ten onrechte er van uitgegaan is dat deze motor gebruikt in 2015, dacht dat deze zou in overeenstemming zijn met de regels. Onze motor bouwer, vervolgens, en te goeder trouw, verfrist en bereid de motor zoals hij het heeft ontvangen.

Shane Wogan – Wogan:

"We vervangen alle bekende componenten in verband met slijtage, als we een motor vernieuwen, maar we hebben helaas de specificaties van de Cam emmers over het hoofd gezien, als ze geen deel uitmaken onder deze slijtage. We zijn er kapot van dat Michael Dunlop en de MD-Racing team zijn gediskwalificeerd over een kwestie die we als een bedrijf volledig over het hoofd gezien hebben. Wij bieden graag onze excuses aan Mar-Train Racing, Michael, MD Racing en de technische inspecteurs voor het ongemak die we hebben veroorzaakt. Wij vertrouwen erop dat iedereen die het team, met inbegrip van de TT technische inspecteurs kent, zal begrijpen dat dit beschamende toezicht de specificaties van de machines die we meestal op de grid zetten niet overeenkomt. Het spreekt vanzelf dat de rijder worden uitgesloten van de resultaten zou heel goed eigen zijn in dit geval.

We zijn uiterst teleurgesteld voor Michael, zijn team en sponsors en kunnen alleen maar onze excuses aanbieden voor deze vergissing namens ons. Wij begrijpen de inspanning die gaat naar het bereiken van een TT podium en kunnen daarom waarderen hoe ze zich op dit moment voelen.”

Uitslag Race 1:

1          4          Ian Hutchinson Yamaha         / Came BPT Yamaha / Team Tract               01:11:36.808

2          12        Dean Harrison Kawasaki        / Silicone Engineering                                  01:12:29.720

3          3          James Hillier Kawasaki          / Quattro Plant Muc-Off                                01:12:47.770

4          10        Conor Cummins Honda          / Valvoline Racing by Padgetts Moto              01:12:48.506

5          1          John McGuinness Honda        / Honda/Jackson Racing                               01:12:53.286

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws