Zwarte dag voor de Belgische Racesport

Vier motorrijders zijn gisterennamiddag gecrasht op het circuit van Zolder.

Tijdens de opwarmingsronde van de 2de Supersportrace in 'Battle of the Lowlands' sloeg het noodlot onwaarschijnlijk hard toe. In de afdaling van de Sacramentsheuvel, kwamen na een onschuldig in elkaar haken, vier deelnemers zwaar ten val. Drie van de vier betrokken coureurs waren lid van OMS (Ostend Motorsport). Twee van hun (Bjorn Depret en de Zweed Jimmy Gallros) waren ongedeerd. De zwaarste slachtoffers waren Bernard Parys en Arne De Wintere, ze werden beiden met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De 25-jarige Bernard Parys bezweek aan zijn verwondingen na zijn aankomst in het Jessa ziekenhuis van Hasselt.

Onmiddellijk waren de hulpdiensten ter plaatse, al meteen was duidelijk dat Waarschootenaar Bernard Parys er het ergst aan toe was. Bernard reed pas zijn eerste jaar mee in het nationaal kampioenschap. Zijn overlijden is een harde klap voor KV Ostend Motor Sport, Sportvoorzitter en wedstrijdleider in Zolder Kurt Vanborm zag alles gebeuren vanop de eerste rij. "Ik was zoals steeds in de race control achter de beeldschermen om het verloop van de wedstrijd in het oog te houden", vertelt hij. "Het was eigenlijk een heel onschuldige val. Onze rijders haakten in elkaar en smakten tegen het asfalt. We hebben de beelden al twintig keer bekeken, toch begrijpen we het nog steeds niet, het is moeilijk te vatten. Eén ding is zeker: niemand treft schuld aan dit triest ongeval."

Voor de ouders van Bernard is dit verlies een zware klap in amper twee jaar tijd verliezen ze hun tweede zoon. In oktober 2014 overleed immers zijn oudere broer Matthias Parys, de toen 24-jarige man werd aangereden door een wagen die hem te laat opmerkte.

RED: Wij, betuigen ons medeleven aan familie en vrienden, Bernard, R.I.P. maat.

Bij het ongeval van gisteren raakte Arne De Wintere (18) uit Waregem eveneens zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Genk. Arne liep onder andere een zware hersenschudding, gebroken botten en kneuzingen aan de ribben op. Bovendien werden zijn long, maag en milt geraakt, hij blijft in het intensive care maar zijn toestand is stabiel. “Sneu, wat vandaag voor Go4Racing team begon in euforie met een overwinning, plus een 3de plaats voor Kris in race 1, eindigde in mineur toen Arne betrokken raakte in een aanrijding met 4 rijders tijdens de warm-up lap van race 2. Ik wens mijne taaie vriend alle sterkte en een spoedig herstel toe.” (Alex Verleye)

RED: Voor jou Arne wensen we een spoedig herstel en veel moed, je bent een beer.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws