Cock Of The North Road Races

Belgisch Trio Laurent Hoffmann, Kevin De Frenne en Steven Galens met hun uitdaging bij het Mount debut.

De Belgen gaven een vleugje IRRC (International Road Racing Championship) sterrenkwaliteit met hun deelname aan de Cock of The North Road Races.

Het leren van het iconische Oliver's Mount circuit is niet makkelijk, zeker in moeilijke omstandigheden zoals op zaterdagochtend, de drie rijders waren al snel vertrouwd met de omloop bekend als een mini TT.

Bij de opening van de race was aan de drie van Belgen te zien dat ze pure road racers. Kevin De Frenne finishte op een mooie tweede plaats, terwijl tweemaal IRRC supersport kampioen Laurent Hoffmann als vijfde eindigde. De B finale was de volgende etappe, Kevin en Laurent zetten hun snelle leerstage verder met een tweede en derde plaats, terwijl Steven Galens een meer dan verdienstelijke vierde plaats vastgezette.

Helaas, zou Steven in de openingsscène van de senior race, in de Drury's Hairpin in de fout gaan, Steven hield er een armbreuk aan over en een totaal vernietigde motor aan over, met resultaat eind rit.

Op dag twee van het event in Scarborough, zaten Kevin en Laurent terug in de buurt van de een goed resultaat, tijdens de tweede junior B supersport race.

Kevin zou afwerken als tweede, terwijl er bij Laurent problemen aan de ZX6R Kawasaki opdoken. De Yamaha YZF R6 van Kevin deed het goed en hij kon eindigen met een top drie resultaat, terwijl Laurent verzekerd van een nieuw persoonlijk record als vierde eindigde.

Beide rijders verklaarden in de toekomst terug te keren naar Oliver's Mount. Laurent beschouwde het als een iconische road circuit, te klasseren onder zijn top vijf van favoriete wegomlopen.

Words by Stevie Rial / vertaling WvL.

 

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws