Battle of the Lowlands: Wim van den Broeck terug van nooit weg geweest

Zondag mochten we opnieuw genieten van een aantal spannende wedstrijden tijdens de Battle of the Lowlands.

Desondanks maakte Wim van den Broeck het Sebastien LeGrelle behoorlijk lastig. Op een paar Van Zon Sprint races na, was het alweer een jaar geleden dat we Wim van den Broeck nog zagen racen, maar verleerd is hij het alleszins niet. Wim, kreeg een superbike ter beschikking en kon ook het hele weekend rekenen op de hulp van Pepijn Bijsterbosch, de coureur  binnen het Superbike IDM van Zon Remeha BMW team van Werner Daemen, waarvoor hij ook sleutelt. Ditmaal werden de rollen omgedraaid.

Ik ben heel blij dat ik de mogelijkheid gekregen heb van Artinar Racing team (Yves Aerts) om de Battle te rijden! Al vanaf de eerste training ging het goed met een 2de tijd. Dan was het beetje jammer dat ik de 2de plek op de grid niet heb kunnen verzilveren in race 1.”

De eerste wedstrijd was Vincent Lonbois dadelijk weg en sloeg een gat dat niet meer te overbruggen viel. Wim van den Broeck hing lang op de tweede plaats, maar zag uiteindelijk Sebastien Le Grelle toch voorbij komen en moest zich tevreden stellen met een derde podiumplaats. “Door een softwarestoring in de verkenningsronde werkte de tractiecontrole niet meer waardoor de motorfiets heel onstuimig was en zo kreeg ik heel veel last van opgepompte armen. En had ik geen antwoord meer op Le Grelle die 2 ronden voor het einde voorbij kwam.

Tijdens de tweede wedstrijd reden de heren een 6-tal ronden op diezelfde posities, Vincent Lonbois eerst, gevolgd door Sebastien Le Grelle, op zijn beurt op de hielen gezeten door Wim van den Broek. Net voor de wedstrijd afgevlagd zou worden, sloeg Wim zijn slag en ging hij Le Grelle voorbij om dan tot het einde van de race zo defensief mogelijk te rijden.

In race 2 was het tractieprobleem gelukkig opgelost! Ik ben voorzichtig van start gegaan omdat ik nog altijd last had van opgeblazen armen. En achter Le Grelle blijven aanrijden. Tot de laatste ronde dan heb ik hem uitgeremd voor de Villeneuve chicane en alles op alles gezet tot aan de meet. Toen was de ontlading groot dat ik dat nog heb kunnen doen na een jaar niet meer geracet te hebben. En mijn 2de plek van de training heb kunnen omzetten op een 2de plaats op het podium. Lombois was gewoon te snel en heeft dan ook verdiend gewonnen.”

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws