ALEX RINS TEKEND VOOR TWEE JAAR MET TEAM SUZUKI ECSTAR

Suzuki Motor Corporation kondigt de overeenkomst aan, dat Alex Rins voor de komende twee seizoenen haar fabrieksrijder wordt.

Dit definieert het Team Suzuki MotoGP haar line-up rijder voor 2017 en 2018, Rins naast Andrea Iannone aan boord van de fabriek-GSX-RR. Alex Rins Navarro werd op 8 december 1995 geboren in Barcelona (20 jaar oud) en begon te racen op de leeftijd van zeven. Hij debuteerde in het WK in 2012, op de leeftijd van 16 in de Moto3 klasse. Hij won zijn eerste polepositie in de tweede race van zijn debuutseizoen. Hij reed voor drie seizoenen in de Moto3 klasse, hij verzamelde een totaal van acht overwinningen, en werd vice-kampioen in 2013. In 2015 stapte hij over naar de Moto2, eindigt zijn eerste seizoen in de klasse met de 2e plaats overall, hij wint de Rookie of the Year award na het verzamelen van twee zeges, een totaal van tien podia en drie polepositie’ s. In 2016 scoorde hij al twee overwinningen en leidt momenteel het kampioenschap na zeven ritten.

Als gevolg van deze ondertekening, zal de samenwerking tussen Suzuki en Aleix Espargaro ten einde zijn na afloop van het 2016 MotoGP  seizoen. De hele Suzuki familie is Aleix uiterst dankbaar voor zijn bijdrage aan de groei van de MotoGP project en de ontwikkeling van de GSX-RR. Team SUZUKI ECSTAR en Suzuki zullen beide hun onvoorwaardelijke steun aan Aleix blijven toevertrouwen, op zoek naar de best mogelijke resultaten in de resterende 2016 MotoGP races. Suzuki wil al het beste voor Aleix Espargaro voor een heldere en succesvolle toekomst.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws