Belgen troeven Nederlanders af op circuit van Zolder

Bram Lambrechts: “Het is 2-0 voor België.”

De Belgische ‘piloten’ waren afgelopen weekend op het circuit van Zolder tijdens de KTM Duke Battle  iedereen te snel af. In de twee verreden heats waren onze zuiderburen heer en meester op hun thuiscircuit. Michael Verbrugghe was zaterdag in de regen onverslaanbaar en won zijn eerste wedstrijd in de KTM Duke Battle. Zondag was het Bram Lambrechts die als winnaar het erepodium mocht betreden. Het was voor hem ook zijn eerste winst in deze 690 standaardklasse. Na de trainingen was het Robert Schotman die als snelste KTM 690 Duke coureur aan de race mocht beginnen voor de Belgen Bram Lambrechts en Michael Verbrugghe en gastrijder Jasper Iwema. Een hevige regenbui zorgde ervoor dat de baan gevaarlijk glad was. Doordat alle coureurs in de KTM Duke Battle op de Metzeler straatbanden van start moeten gaan in plaats van regenbanden werd de wedstrijd een waar pokerspel. Pech was er voor Schotman direct na de start doordat Djim Ullrich bij het aanremmen van een bocht onderuit schoof. Zijn KTM Duke gleed over de baan en tikte daarbij de achterkant aan van de KTM motorfiets van Schotman. Beide rijders belandden in de grintbak. Ulrich: “Ik deed het rustig aan en wilde Schotman eruit remmen. Maar voordat ik het wist schoof mijn voorwiel weg en was er geen houden meer aan. Het was echt wel tricky, maar dat wisten we allemaal. Ik nam totaal geen onnodige risico’s. Jammer, maar dit soort dingen horen ook bij het racen. Gelukkig kon ik de wedstrijd hervatten en ben toch nog als negende gefinisht.”

Door deze val kon Allard Kerkhoven de leiding pakken, maar lang duurde de pret niet voor de 31-jarige coureur. Halverwege de wedstrijd was het Michael Verbrugghe die zich als een vis in het water voelde onder deze natte weersomstandigheden. In de wetenschap dat zijn voorsprong voldoende was om zijn eerste winst te behalen in de KTM Duke Battle klasse reed hij de wedstrijd uit.

Verbrugghe:Dit voelt echt super goed aan. In de eerste races van het seizoen heb ik de nodige problemen gehad met opgepompte onderarmen. Daar heb ik een dokter naar laten kijken en het is al een stuk beter. Ik zag Robert en Djim in de grintbak liggen en Allard had de grootste moeite om zijn motorfiets in balans te kunnen houden. Toen wist ik dat dit mijn kans was om de wedstrijd te kunnen winnen. Die kans moet je dan ook pakken. Ik ben een echte regenrijder, al heb ik nooit onder deze weersomstandigheden op Zolder gereden. Om eerlijk te zijn heb ik op dit circuit pas twee races gereden. Maar voor iedereen zijn de omstandigheden hetzelfde, alleen hoe ga je ermee om.” Allard Kerkhoven eindigde op de tweede plaats gevolgde door Bram Lambrechts en Rintje Ritsma, die hiermee zijn beste resultaat behaalde in de KTM Duke Battle Cup.

Twijfels

De tweede race voor de KTM Duke Battle op zondag werd een prooi voor Bram Lambrechts. De Belgische coureur had daarbij het nodige geluk aan zijn zijde. De wedstrijd werd drie ronden voor het einde vroegtijdig afgevlagd vanwege een val van een van de rijders in de European Supermono klasse, die tegelijk met de KTM’s werd verreden. Daardoor werd de uitslag opgemaakt naar de stand van de laatst verreden ronde. Op dat moment voerde Lambrecht een kopgroep van vijf rijders aan. Michael Verbrugghe, Djim Ulrich, Robert Schotman, Jasper Iwema en Bram Lambrechts streden een verbeten strijd uit voor de winst. Het was continu stuivertje wisselen en het was drie ronden voor het eind nog absoluut niet bekend wie als eerste over de finish zou komen.

Lambrechts:Het is mijn eerste winst in de KTM Duke klasse en ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik er echt heel blij mee ben. Al tijdens de trainingen ging het goed en wist ik dat ik mee kon strijden voor de ereplaatsen. Eindelijk heb ik de KTM goed aan het lopen zoals ik wil. Mijn monteurs hebben de laatste weken hard gewerkt om de afstelling van de motorfiets zo te krijgen als voor mij het best is. En dat is ze gelukt en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik heb vandaag laten zien dat ik ook met de KTM Duke mee voorin kan strijden. Dit was echt een top weekend voor mij en een mooie opsteker voor komend weekend wanneer we bij de TT van Assen aan de start staan.” Als tweede mocht Ulrich mee naar het erepodium samen met Verbrugghe, die derde werd.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws