Walraven wederom beste Nederlander in Zolder

Het Belgische Zolder circuit stond afgelopen weekend op de planning voor het Walraven Racing team.

Tijdens de kwalificatie werd er een keurige vierde tijd genoteerd en tijdens beide races pakten het team twee vierde plaatsen. Hoewel het podium beter had gesmaakt, waren de punten zeer welkom voor het ONK kampioenschap.

Na de tegenvallende races in Mettet (B) moest er dit weekend weer punten gescoord gaan worden. Op vrijdag werd de WAGO teamtrailer op het Belgische circuit gestationeerd en de voorbereidingen getroffen om de Ten Kate Honda CBR1000RR SP weer race klaar te maken. Zolder is een circuit met een lange historie, het is een hobbelige, maar ook uitdagende baan om op te racen. De weersomstandigheden waren redelijk goed; hoofdzakelijk droog, maar wel fris. De Belgische tegenstanders van Nigel kenden de baan zeer goed en het kostte veel energie om de juiste afstelling te vinden en goede tijden te rijden. In de eerste training werd de vierde tijd vastgesteld, een tijd die tijdens de tweede kwalificatie niet verbeterd kon worden in verband met een opdrogende baan. Er werd wel gereden op de natte baan om daar ook een goede afstelling te vinden en om het gevoel met de Pirelli regenbanden te krijgen.

Op zondag moesten er twee races verreden worden. In beide races kwam Nigel Walraven goed weg van de startlijn en beide keren goed door de eerste bocht. Nigel probeerde aan te haken bij zijn Belgische voorgangers, maar liepen toch weg. Achter Nigel werd het gat wel groter en zo werden beide vierde plekken zeker gesteld. Daarmee werd Nigel wederom de beste Nederlander en nam hij 26 punten mee terug naar Vuren.

Nigel Walraven

Op zich wel tevreden met de twee vierde plekken, de mensen voor mij vandaag rijden niet mee in alle ONK races. Dit betekend dat we wel een goede slag gemaakt hebben voor het ONK kampioenschap. Natuurlijk had ik vandaag liever de champagne willen proeven en een podium willen vieren met mijn team, maar dat zat er vandaag niet in. Komende race is niet voor het kampioenschap, maar ik heb er wel erg veel zin in. We doen namelijk mee met de ‘501 van Assen’, een 501 kilometer lange endurance race waar ik samen met Kervin Bos en Bryan Eusman ga rijden op onze Ten Kate Honda CBR1000RR SP!

Het team zal op 2 juli de ‘501 van Assen’ rijden en op 24 juli deelnemen aan de ‘Open Trophy’ in Chimay (B). 

Laatst aangepast op donderdag, 23 juni 2016 08:57
Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws