Barry Baltus net buiten het podium in Barcelona

Het Ajo Academy coureurtje vecht voor podium in PreMoto3, eindigde in een voortijdig afgevlagde race op de vierde plaats.

Zijn goede vorm in de PreMoto3 RFME categorie van het Spaanse kampioenschap in de laatste rit op het Barcelona-Catalunya Circuit, hij plaatste zich op de vierde plaats van een zaterdagrace. The Academy Ajo renner was steeds betrokken bij de strijd om de podiumplaatsen, maar een rode vlag sneed de race kort voordat hij een laatste sprintje kon plaatsen. Hij mocht mee vanaf de derde rij, een goede start bracht Baltus naar de vierde plek na de eerste ronde. Vechten tegen vijf andere renners voor het podium, met drie ronden te gaan stond hij op naar de derde plaats. Echter, de rode vlag werd gezwaaid net voor de laatste ronde. Dat betekende dat de uitslag van de race werd bevestigt op de ronde voor rood, daarbij moest de Academie Ajo rijder tevreden zijn met een vierde plaats.

#7 BARRY BALTUS:

"Ik ben erg blij met hoe dit weekend ging. Hoewel ik al had gereden op dit circuit twee jaar geleden, in het begin ik had moeite om me aan te passen aan de nieuwe chicane. Toch kreeg ik het vertrouwen bij elke sessie. In de race kon ik vechten voor het podium en het tempo houden met andere rijders, ik wachtte om aan te vallen. Helaas, we moesten genoegen nemen met de vierde na de rode vlag. Wij hebben zeer goede vooruitgang geboekt in de afgelopen races en ik dank het team voor al het werk dat ze doen."

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws