Winst voor Glenn van Straalen in KTM RC390 Cup tijdens de TT Assen

Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière.” Zei Glenn na aankomst.

Voor de rijders in de KTM RC390 Cup ging afgelopen weekend een droom in vervulling. De populaire standaardklasse mocht in het bijprogramma van de Dutch TT van start gaan voor een wedstrijd. Na afloop van het officiële Grand Prix programma stond de KTM C390 Cup op het programma. Ondanks de barre weersomstandigheden bleef het publiek massaal naast de baan zitten om de verrichtingen van de rijders te aanschouwen. Als dank hiervoor kreeg men een schitterend spektakel voor geschoteld. Winnaar werd Glenn van Straalen die de kleine Belg Sasha de Vits en Finn de Bruin achter zich wist te houden.

De trainingen op het TT Circuit Assen werden gekenmerkt door het zeer wisselvallige weer. Tijdens de eerste training op vrijdag bleef het droog en was het de Belgische KTM-coureur Come Geenen die de snelste tijd op de tabellen liet noteren voor Van Straalen en De Bruin. Toen op zaterdag de regen met bakken uit de hemel kwam vallen was de startopstelling al bekend voordat er een meter was gereden, omdat niemand erin zou slagen z’n tijd van de dag ervoor te verbeteren. Om zo aan de omstandigheden te kunnen wennen gingen uiteraard de rijders wel allemaal de baan op.

Ook zondag op de wedstrijddag bleef het aanvankelijk niet droog. Maar tijdens de start van de KTM RC390 Cup droogde de baan op. Het was vooral in het begin van de race zaak om op de motorfiets te blijven zitten en geen onnodige risico’s te nemen. Direct na de start was het Come Geenen die als snelste uit de startblokken schoot en een kleine voorsprong opbouwde op zijn concurrenten. Toen de baan opdroogde konden Glenn van Straalen, Sasha de Vits en Finn de Bruin aansluiting vinden bij de Belg. Het trio zette hun opmars voort en Geenen moest het trio laten gaan. Tot aan de finish streed dit drietal om de ereplaatsen. Van Straalen had duidelijk de beste tactiek in huis en won de wedstrijd. De 15-jarige KTM-coureur uit Hoogkarspel kon zijn geluk niet op. “Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière. Hier winnen tijdens de TT is een droom voor mij. Het was zaak om vooral in het begin van de race je koppie er goed bij te houden. De baan was erg glad en ik concentreerde mij om vooral op de motorfiets te blijven zitten. Het is geweldig om te zien hoeveel publiek er zat te kijken. Dat geeft je wel een kick. Ik wil KTM bedanken dat ze ons de kans hebben gegeven om hier tijdens de TT te mogen rijden. Maar weinig coureurs kunnen zeggen dat ze op de TT-dag een wedstrijd in Assen hebben mogen rijden.”

De 13-jarige Sasha de Vits die als gastrijder mee reed kon zijn geluk niet op met zijn tweede plaats. “Dit was echt een zware race vandaag. Het circuit was vooral in het begin nog nat en de motorfiets gleed alle kanten op. Je koppie erbij houden en niet vallen. We hebben een harde maar faire strijd geleverd. Doordat ik ook deelneem aan Moto3 races kan ik niet in alle KTM RC390 Cupraces van start gaan. Die tweede plaats van vandaag in de TT nemen ze niet meer af”, aldus de kleine Belg die met een grote glimlach op het podium stond.

Als laatste mocht Finn de Bruin mee naar het erepodium. De 15-jarige coureur uit Julianadorp: “Dit is tot nu mijn mooiste podiumplaats. Hier te mogen staan met al die mensen op de tribunes. We zijn met ons drieën tot het uiterste gegaan voor de winst. Ik wilde perse aan de finish komen. Vallen was vandaag geen optie.” Met zijn vierde plaats was Come Geenen de best geklasseerde coureur in de Seniorenklasse. “Ik wilde direct na de start een gat slaan om zo onnodige risico’s te vermijden. Maar daardoor heb ik iets te veel van de banden gevergd en toen het drietal aansluiting kreeg kon ik het tempo niet meer bijbenen. Maar ik ben meer dan dik tevreden over de vierde plaats. Het ging het hele weekend al super en ik ben blij  dat ik voor het eerst bij een GP van start mocht gaan. De volgende KTM RC390 Cup rijden we op 18 juli tijdens de GP van Duitsland op de Sachsenring.” Dennis van Melzen finishte op de vijfde plaats en was daarmee de tweede Seniorrijder. Het jonge talent Guus Boes kon met een grote glimlacht terug kijken. Ondanks zijn zesde plaats krijgt Boes toch nog 16 punten voor de Juniorklasse.

Log in om reacties te plaatsen

Laatste Nieuws